Tapwater doorstoombegrenzing Tzerra 39c plus

Exroosje

  • #1
Ik heb een Tzerra 39C plus met een warmtepomp ervoor. Dit betekent dat de Tzerra voorverwarmd tapwater krijgt omdat het door een spiraal door het boilervat loopt. Daardoor hoeft de Tzerra nooit op vol vermogen te draaien .

Dat is natuurlijk mooi om te besparen, maar ik had een tzerra 39 nu juist gekozen voor zoveel mogelijk wateropbrengst. Ik vroeg me daarom af of je dit ook kunt gebruiken om de wateropbrengst wat op te krikken (ivm een 2e douche) . Zit er een doorstroombegrenzer op de tzerra en is deze makkelijk te verwijderen?

Ik krijg er namelijk met geen mogelijkheid meer dan die gespecificeerde 9 l/minuut uit.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
Hoe is een en ander aangesloten?
met een warmtepomp ervoor zeg je naar een boiler toe en dan als naverwarmer de Tzerra.

Maar wat zit er nog meer tussen voor het water de ketel in gaat?

Plaats ff een foto

John
 

Marcn88

  • #3
Achter de platenwisselaar zit de flowsensor hier zit ook de ristrictie in, of deze ook los verwijderbaar is durf ik zo niet te zeggen om erbij te komen dient iig de platenwisselaar te worden gedemonteerd dus cv en tapwater afsluiten/aftappen
 

Exroosje

  • #4
Dat klinkt als een flinke klus.....


De warmtepomp is ook een Remeha, Tzerra HP 40-5C. De ketel wordt er bovenop gemonteerd, waarbij het kachelwater via het buffervat loopt. Dit vat wordt verwarmd door de warmtepomp met een spiraal en het tapwater loopt ook door dit vat via een 2e spiraal. Ruwweg is dit dan een graad of 10-15 voorverwarmd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu