Tado icm vloerverwarming/stadsverwarming

JcNeji

  • #1
Hallo!

Ik heb een (hoop ik) vrij eenvoudige vraag, maar ik wil even een bevestiging voordat ik de Tado aanschaf :)

Mijn situatie is het volgende. Ik heb vloerverwarming op de begane grond en radiatoren boven. Vloerverwarming heeft geen zoneklep. Ik wil graag Tado knoppen installeren op de radiatoren boven, maar ik wil niet dat een warmtevraag boven leidt tot het meedraaien van de vloerverwarming.

Nu weet ik dat Tado adviseert om ervoor de zorgen dat de vloerverwarming een zoneklep krijgt (gekoppeld met de Tado extensiekit). Ik heb echter een aantal offertes opgevraagd en dat is helaas niet goedkoop. Nu vraag ik mij af of het mogelijk is om een Tado radiatorknop te installeren op de vloerverwarmingsverdeler en deze te koppelen met (in mijn geval) de woonkamer. En als dat het geval is, welke knop op de verdeler (zie foto; de linkerknop heeft cijfers 1 t/m 5 en de rechterknop is voor het regelen van de temperatuur (staat nu op 60)) moet ik dan vervangen met een tadoknop?

Hopelijk kunnen jullie mij helpen!

20220606_215219.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Geen van beide, de ene is de begrenzing van de naximale temperatuur door de vloer en de andere voor de maximale.rerourwater temperatuur.
Je kan de koppeling boven die kraan losnemen en daar een zoneklep in zetten.
Welke van de 2 maakt niet uit zolang de stromingsrichting door de kraan maar klopt.
 

JcNeji

  • #3
Dus zonder zoneklep kan ik niet gedaan krijgen wat ik wil? :(
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Er zal een kraan in moeten die de zone kan afsluiten en die als deze opend voldoende water doorlaat om de achterliggende installatie te laten werken.

Het mag ook een ventiel zijn met een thermomotor zolang er maar voldoende water door kan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu