Tado aansluiten op Bosch HRC 30

Bart G 1

 • #1
Goedemiddag,

Ik heb een Tado slimme thermostaat aangeschaft om via mijn telefoon de warmte te kunnen regelen binnen. Nu leekik tijdens de installatie geen enkel probleem teondervinden, enkel kwam ik erachter dat de CV ketel niet communiceert met de thermostaat. Hiervoor zat er een bosch thermostaat op die via de opentherm communiceerde, als ik deze terughang is de foutmelding meteen weg. Enkel als ik op dezelfde OT aansluiting de Tado aansluit geeft de ketel A8 knipperend aan oftewel een communicatie fout.

processed-37416239-a633-40f6-bccd-4ff401c7645d_R6hD31sI.jpeg
processed-b32a15ac-6f4c-4b04-b6f5-b62e14a9d493_TgKQJFbm.jpeg
processed-78e62472-1943-4b59-85e8-8973c2b19a84_Hjmb16Oj.jpeg


Zou iemand mij kunnen helpen, ik heb van alles geprobeerd maar kom niet verder :(

Duizend maal dank.

Bart
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
 • #2
Sorry, maar was het niet slimmer geweest om een thermostaat te kiezen die wel bij de ketel zou passen? (het wemelt van de problemen met T..O thermostaten, ook op dit forum)
Probeer deze thermostaat maar aan te sluiten op de aan/uit contacten en niet op de opentherm contacten (zie de handleiding blz 28)
 

Bart G 1

 • #3
Goedemiddag Degooyer,

Ik had juist de Tado genomen omdat deze volgens de instructies compatibel zou moeten zijn met de ketel die ik heb. Anders had ik deze sowieso niet genomen.. Aan/uit methode is voor mij niet echt handig omdat ik dan net zo goed mijn oude thermostaat terug kan hangen..

Bart
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #4
Hoezo het ging toch alleen om de bediening via telefoon? dat werkt aan uit ook prima.

Maar het ligt aan de ketel of aan de tado?
Ik zie nl alleen de aansluitingen van de ketel en niet die van TaDo.
 

Bart G 1

 • #5
Excuses, het gaat mij ook om het geleidelijk verwarmen etc ik wil eigenlijk gewoon het volledige product gebruiken.

IMG_20220121_134313.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #6
Als u ruimte modulatie bedoeld zal u uw installatie eerst waterzijdig moeten inregelen om deze functie juist te kunnen gebruiken, bij onbalans in het systeem werk het niet juist.

OT + en - al eens gewisseld?
TADO ook vertelt dat je OT wilt stoken, weet nl niet of deze dat automatsch detecteerd.
 

Bart G 1

 • #7
@The headhunter, ja ik heb de OT +- al eens verwisseld, de tado weet dat er OT gestookt moet worden die module heb ik aangezet.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #8
Kijk even of de spanning wel doorkomt vanaf de ketel, je zal niet de eerste zijn met een draadbreuk en vage klachten.
 

Bart G 1

 • #9
@The headhunter, ook al aan gedacht enkel zou bij kabelbreuk de bosch thermostaat die er nu weer terug aan hangt dan ook niet werken.. Als ik die terug aankoppel op precies dezelfde slot dus OT dan is de storing meteen weg.. Je zou bijna zeggen dat het wellicht software related zou moeten zijn, enkel heb ik binnen de programmas alle smaken al geprobeerd..
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #10
Meten is weten Gissen is missen!
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #11
kijk ook even of de contacten wel contact maken met de voorplaat., volgens mij heeft deze een rij stiften welke op de aansluitblokken schuiven, is de bodemplaat niet 100% recht of zit een stift scheef heb je al een probleem.
 

Warmnest

 • #12
@Bart G 1 ik heb precies hetzelfde probleem en ben benieuwd of je het uiteindelijk heb kunnen oplossen.

het zou moeten kunnen omdat in de compatibiliteit gids duidelijk wordt aangeven dat Bosch HRC met opentherm module (otm1) zou werken. Ik heb dat nog expliciet opgezocht.
 

Bart G 1

 • #13
Hoi Warmnest, de enige oplossing die er is(en mij heeft geholpen) is contact opnemen met Tafo en fotos van de aansluiting sturen. Zij veranderen dan iets in de software waardoor alles gewoon goed werkt op OT. Het is dus echt een software issue vanuit Tado..
 

Pablo P

 • #14
Heb iemand een oplossing gevonden?
Ik heb een paar kabels in een andere positie gevonden voor andere thermostaat. Zal deze met de Tado werken?
20221120_165223~2.jpg
 
 • Like
Waarderingen: tado-enjoyer

tado-enjoyer

 • #15
@Pablo P hi Pablo! Ik heb dezelfde ketel en ook een Tado. Wat voor mij zojuist heeft geholpen:
 1. Die draden die nu in 1 + 2 zitten (zaten ze bij mij ook) aansluiten op de O + T van de linkse groene stekker.
 2. die witte stekker die nu los hangt onder die groene stekker moet je weer aansluiten > hij zit al op de goede plek > kwestie van iets naar boven drukken > daar zit de aansluiting
 3. Wat voor mij hielp (en voor jou waarschijnlijk ook) is om bij instellen van de TADO aan te geven dat de vorige thermostaat een TOON (Eneco) was (ook al was dit niet zo). Hij zal dan vragen of je die via open therm gebruikte > zeg dan dat dit zo was. (klik voor de rest gewoon alle uitleg door)
 4. op de TADO sluit je de draden op + & - aan
 5. in de TADO app bij care en protect kan je aangeven welke ketel je hebt, doe dit, geef hier je type ketel aan en doorloop het hele stappenplan

Het uitvoeren van bovenstaande stappen resulteerde voor mij in een werkende TADO. Dit was voor mij ook de oplossing voor foutcode A8 voor mijn Bosch HRC 30 (wat betekent; geen connectie met thermostaat)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu