Tado thermostaat aansluiten

Chiemjr

  • #1
Ik heb een Remeha Celicia 20 en die wil ik vervangen voor een tado.

Ik heb het aangesloten maar de ketel slaat niet meer aan.

Ik heb een Remeha Quinta ketel.

Zie hier de celicia 20 aansluiting



en ik heb het zo aangesloten op mijn tado.



Wat doe ik verkeerd?
 

Freekcv

  • #2
U wilt nu u opentherm met een bus protocol laten comuniceren.
Met andere woorden, ze verstaan elkaar niet. Wat voor quinta heeft u?
 

Freekcv

  • #4
Als hij bij de ketel niet op een aan uit contact zit, werkt dat ook niet. En ik verwacht niet dat er een celcia op een pro hangt
 

Chiemjr

  • #5
Dank voor de hulp! En je hebt gelijk ik had er niet aan moeten beginnen maar het zou superrrrr simpel moeten zijn :0) Maar goed ik ben eraan begonnen. Dus zou fijn zijn als ik m kan afmaken.

Ik ga straks de com en no proberen. Ik kan niks opblazen toch? :))

Just in case ook hierbij ook type nummer Remeha.




Nogmaals dank voor de hulp!
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #6
Wel even de bedrading bij de ketel van 1-2 overzetten naar 3-4
 

Chiemjr

  • #7
Helaas hij doet t nog steeds niet.
Iemand nog een idee wat het zou kunnen zijn?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #8
Had je de COM en NO aan geprobeerd,
zonder het verwisselen van draden zoals Willibald hierboven schreef?

(dus de thermostaat aansluitingen COM en NO gebruiken en verder niets aanpassen)
 

Chiemjr

  • #9
Yes heb ik ook gedaan. Alle varianten geprobeerd.
 

RvdH1982

  • #10
Heb je bij de Tado installatie wel de instructies gevolgd? Er is een heel duidelijke stappenplan waarbij je je bestaande thermostaat moet selecteren. Daarna zeggen de instructies je dat je stickertjes moet plakken op de draden en welke letters je er op moet schrijven. Daarna is het simpelweg een kwestie van het draadje in de Tado thermostaat stoppen met dezelfde letter.
 

Jacooosterveld

  • #11
Ik heb precies hetzelfde probleem met de thermostaat van Tado. Ook ik heb een ketel van het merk Remeha. Ik wil de bestaande thermostaat van Remeha, type celcia, vervangen.

Voor het aansluiten van de thermostaat van
Tado heb ik stap voor stap de gebruiksaanwijzing gebruikt op de site van Tado. Ondanks dat deze gebruiksaanwijzing zeer duidelijk en helder is en ik de 2 draden precies volgens de gebruiksaanwijzing heb aangesloten (op de plus en de min) slaat de ketel niet aan. Geen verwarming dus. Maar weer de oude thermostaat teruggeplaatst om het huis toch maar warm te krijgen. Heb inmiddels contact gelegd met Tado. Op hun verzoek heb ik een foto opgestuurd van de aansluiting van de draden. Ik wacht nu op het antwoord en zal berichten als de problemen opgelost zijn.
 

Chiemjr

  • #12
Het is gelukt!

Nadat ik alle foto's had gestuurd naar Tado kreeg ik de installateurs handleiding opgestuurd. Zonder enige uitleg. Vond ik best bijzonder.

Maar goed alles weer gedaan.

Alles op aan aan uit gezet. Bij de Tado (no en com) en de ketel (3/4). Maar hij deed het nog steeds niet. Maar in deze handleiding, (na de witte pagina's) stond wel een telefoon nummer. (020-262 2406)

Kortom ik heb gebeld. Uitgelegd en toen zei de klantenservice.... Ah ik moet even wat in de thermostaat (software matig) omzetten zodat hij het doet. Er werd iets geupload ....

En pats! Hij doet t!

Iedereen dank voor de hulp!
 

Jacooosterveld

  • #13
OK, mooi voor jou dat het is gelukt, maar nu nog even voor mij. Kun je nog even aangeven hoe je de thermostaat hebt aangesloten. Op de plus en min?? Ik lees ook iets over de No en Com aansluiting? en heb je nog wat aangepast aan de aansluiting in de ketel?
 

Flierps

  • #14
Ik had hetzelfde Remeha ketel. Ooit de Celcia 20 vervangen door een Nest V2 thermostaat. Deze kon niet moduleren, dus in de ketel de sturingsdraden op poort 3-4 gezet (aan/uit) in plaats van 1/2 (opentherm).

Nu Google alles heel lastig heeft gemaakt met de Nest ben ik overgestapt naar de Tado V3+. Aansluiting bij de Tado hetzelfde als de foto hierboven. Gewoon op de + en - en dan bij de Remeha ketel in poort 1 en 2. De NC/NO en COM op de Tado zijn voor ketels die niet kunnen moduleren.

De watertemperatuur wordt nu niet door de ketel bepaald, maar door de Tado. Dus als warm water uit staat op de Tado, dan is de douche koud. Ik had eigenlijk verwacht dat dit enkel de instelling voor de booster zou zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu