Symptomen: brom, drukverlies en tapwater niet warm genoeg

Mobel

Specialist Verwarming
  • #21
:mrgreen: nood breekt wet ,zeggen ze :wink:
 

OscarK

  • #22
Ik heb de maximum cv temperatuur nu op 35 graden staan en dit is genoeg om het binnen op 21 graden te houden. De druk komt niet verder dan 2,5 bar, dus valt wel mee. Als het zo blijft dan laat ik het expansievat er vandaag af, als de druk oploopt ga ik 't vat oppompen en terughangen.

Morgenochtend voor m'n werk aan zal ik nog even een nieuw expansievat halen.
 

OscarK

  • #23
Sinds afgelopen maandag zit er een nieuw expansievat op en de druk blijft nu veel gelijkmatiger. Ook heb ik tot nu toe geen drukverlies meer waargenomen. Tot zover is alles verklaarbaar.

Wat ik echter niet kan verklaren is dat sinds ik een nieuw expansievat heb geplaatst, ik geen brom in het systeem meer heb gehoord. Eerder vertelde ik dat als ik op de ventilator drukte, dat de brom weg was. Maar sindsdien heb ik de ventilator er nog niet af gehaald en toch lijkt de brom weg. Kan het zijn dat ik het me verbeeld, kortom: is het mogelijk dat een leeg expansievat tot gebrom in de installatie leidt?
 

OscarK

  • #24
Vorige post bleek onzin; de brom was niet weg en komt wel degelijk uit de ventilator. Heb vandaag de ventilator eraf gehaald en het viel me op dat de rubbers waar de ventilator in vast zit wel erg veel ruimte hebben. Op onderstaande foto heb ik het e.e.a. proberen te verduidelijken.



Op alle drie de bouten zit deze speling t.o.v. de dempingsrubber. Alle drie de bouten zijn volledig aangedraaid. Kan iemand mij vertellen of deze afstand normaal is?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu