Sun circle screen afstellen

Arie v.

  • #1
Hallo,

1 van mijn screens rolt niet hoog genoeg op. Hoe kan ik deze hoger afstellen? Het gaat om screens van sun circle met een somfy afstandsbediening. Ik heb de kap er af gehad maar er zitten helaas geen stelschroeven oid bij de motor.

 

Patricio

  • #2
Beste Arie,

Dat is heel makelijk te doen. Volg de volgende stappen.

1 Zet de screen met behulp van je afstandbediening in de huidige bovenste positie.

2 Druk nu tegelijkertijd de op & neer knop in (ongeveer 5 sec), de screen zal dan even heen en weer gaan.

3 Nu kan je de motor verder omhoog laten lopen. kies de nieuwe juiste bovenste positie door de motor verder omhoog te laten lopen.

4 als de motor op de juiste bovenste positie staat druk je de stop/my toest 2 seconden in en de motor zal weer even heen en weer gaan.

5 nu is de bovenste postitie aangepast van de motor.

Succes.
 

Arie v.

  • #3
Is het zo makkelijk?

Ik ga het vanavond uitproberen. Kan eindelijk de deur weer goed open.
 

Patricio

  • #4
Ehh sorry Arie, maar ja zo makkelijk is het!!
Kan er niets aan doen haha. Het is binnen 5 minuutjes gebeurd.

Succes vanavond.
 

Arie v.

  • #5
Het blijkt inderdaad zo simpel te zijn!

nog twee vragen.

1:
Op mijn muur zit ook een sunis RTS sensor. Hoe programmeer ik die met mijn 2 screens op de achtergevel. Ik had begrepen dat je op de prog knop achterop de telis 4 moet drukken waarna de screen even op en neer gaat en vervolgens op de prog knop van de sunis. Ook hierbij gaat de screen even op en neer. De volgende handelingen zijn me niet compleet duidelijk of doen niet wat zou moeten.

2:
Bij het verwijderen van de kap zag ik dat het touwtje dat door de geleider loopt van het wieltje is afgelopen dat vlak onder de buis zit in de kast. Hierdoor schraapt het touwtje langs de geleider. Ik heb geprobeerd het touwtje weer in die geleider te drukken maar bij het neerlaten van de screen schiet hij er weer naast. Kan ik dat ook zelf oplossen?
 

Patricio

  • #6
Beste Arie,

Om de screen aan te melden op de sunis sensor RTS moet je die 2 stappen volgen, dus:

op de telis handzender de motor selecteren en dan program knopje indrukken, de motor beweegt dan even heen en weer, en dan op de sunis de program knop indrukken. de screen beweegt dan weer heen en weer.

Dan is de screen aangemeld op de sunis. Dit kun je controleren door op de handzender de sunis sensor aan of uit te zetten (dat doe je met het onderste knopje) als het lampje omgaat van lichtsensor aan naar uit of omgekeerd dan moet de motor een korte beweging maken.

voor probleem 2 kan ik je helaas niet helpen aangezien ik die screen nooit gelevert heb. Ik weet wel dat dit een bekend probleem is. het koord moet goed over de wieltjes lopen. als ik het goed heb moet het wieljte ook links en rechts kunnen bewegen. wellicht even smeren met een teflonspray zou kunnen helpen en anders even hopen dat er iemand met ervaring van deze systemen hierop reageer.

groet
Patricio
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #7
Als je met teflonspray aan de gang gaat NIET op het koord spuiten.
 

Smurfjesman

  • #8
Het wieltje draait prima alleen is het koord er een keer afgelopen en nogal willekeurig opgerold. Bij het bewegen van de screen floept het koord dus zo weer van het wieltje af omdat het draad van links naar rechts vliegt. Netjes oprollen is ook niet echt makkelijk.

Ik zou misschien dat wieltje kunnen vervangen door een stukje buis over de gehele breedte?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #9
Eventuel de veerspanning wegnemen en het koord netjes opnieuw winden.
Ik dacht dat bij dit type de veer in de onderlat zit.
Let wel even op de gewenste veerspanning (uitrekking van de veer)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu