Sunfolie binnenzonwering

Michiel2300

  • #1
Ik overweeg Sunfolie binnenzonwering. Vooral vanwege de privacy. En omdat buitenzonwering Bij mijn huis niet zo mooi staat (Erker) . Toch lijkt de zonwering branche hierover erg verdeeld . Ik zoek daarom recensies en ervaringen , Maar die zijn Voor dit specifieke product wat lastiger te vinden . Ik ben vooral benieuwd naar het warmte effect in de zomer. Wie heeft hier ervaring mee?
 

Lange Herman

  • #2
Ik ben geen specialist en ook geen ervaringsdeskundige maar,
1 zonwering is het meest effectief aan de buitenzijde.
2 als de ramen aan de binnenkant beplakt schijnt het voor te komen dat de ruiten barsten.
3 een folie op het raam zal minder licht doorlaten.
 

Freda44

  • #3
Ik overweeg het ook, plaatselijke bouwmarkt verkoopt het ook. Ze kwamen met verhaal over vakantiehuisjes in Zeeland waar het in 1 van de vakantiehuisjes is geplaatst en in de andere huisjes niet. Het scheelde 8-10 graden. Voor wat het waard is natuurlijk. Denk wel aan bakje bovenin waarin cassette zit met bijvoorbeeld vouwgordijnen o.i.d.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Zonwering aan de binnenkant houdt meer warmte tegen dan geen zonwering. Sommige glassoorten zijn gevoelig voor breuk, vaak wordt er een bepaalde afstand tussen ruit en zonwering geadviseerd. Doe deze altijd helemaal dicht (waardoor er niet een gedeelte van de ruit warmer wordt).

Folie is af te raden, omdat je de rest van het jaar de warmte door de ramen juist goed kan gebruiken in huis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu