Sunpoint terrasscherm sluit aan 1 kant niet goed

jefko

  • #1
Beste forumleden:
Ik wil het probleem van mijn buurvrouw oplossen. Haar zonnescherm bleef vorige week bij het openen of sluiten aan de rechterkant haken aan 'n spijker. Daarna sluit het scherm aan de rechterzijde niet meer volledig. Blijft 'n opening van ca 5 cm. Verder functioneert het in- en uitgaan prima. De spijker is wel verwijderd. Als het scherm 'n stuk open staat meet ik 'n verschil van 5 cm tussen linkerkant en rechterkant.
Ik zou graag weten hoe ik dit probleem kan oplossen. Als er detailfoto's vereist zijn kan ik daar natuurlijk voor zorgen. Ik heb zelf ook zo'n scherm, maar dan 7 meter breed met vier draagarmen. De beide schermen zijn ca 20 jaar oud. Graag jullie suggesties.

IMG_8925.JPG IMG_8924.JPG IMG_8923.JPG IMG_8922.JPG IMG_8921.JPG
 
Laatst bewerkt:

jefko

  • #2
Als ik het zo nog eens teruglees, denk ik dat het volgende is gebeurt. Het scherm is bij het uitrollen wel aan de rechterkant langs de spijker gegaan, maar bij het is de rechterkant vastgehouden door de spijker en is de linkerkant 5 cm verder naar binnen gegaan voor het stopte en is de voorkant dus scheef blijven staan. Als dit niet normaal weer rechtgezet kan worden zou ik natuurlijk bij het uitrollen van het scherm de rechterkant tegen kunnen houden en hopen dat het daardoor weer rechtgezet wordt door de motorkracht.
Zijn er betere ideeën?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je zou eens kunnen kijken of een van die armen is verschoven, deze bepalen de lengte van de balk aan de voorkant. Denk ik.
 

jefko

  • #4
Bedankt. Ik zal morgen aan de linkervoorkant kijken, want die zou dan verschoven moeten zijn.
 

jefko

  • #5
Ik heb gekeken, maar ik zag geen sporen dat er 'n steunarm verschoven zou zijn. Ik heb wel even nadat ik de 2 bouten die de linkersteunarm aan de voorkant op de rails vastdrukken wat los heb geschroefd het scherm aan de rechterkant tegen te houden bij het uitschuiven. Ik heb het scherm toen 1 keer weer helemaal goed dicht kunnen krijgen. Maar daarna was dat niet herhaalbaar en blijft het scherm weer ruim 5 cm open staan rechts. Ik heb Pinpoint gevraagd of ze mij 'n oplossing kunnen geven hoe ik het scherm weer mooi links en rechts op gelijke afstand kan krijgen wat de voorkant betreft. Ik vraag me af of ik die gelijke afstand moet instellen als het scherm helemaal open is en welke schroeven het zijn aan de voorkant of achterkant of allebei de kanten. Bijgaand nog 'n foto van de achterkant, waar de steunarm is vastgezet.

IMG_8927.JPG
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Aan de voorkant zijn die armen ook bevestigd en daar kan je volgens mij ook uitslag van de armen bepalen. Misschien is daar iets verschoven.
Wat opvalt is dat het doek, foto 3, niet enigszins gespannen staat. Links en rechts het zelfde beeld.
Heeft dit scherm een electro motor.
 

jefko

  • #7
Er moet denk ik iets aan de voorkant zijn verschoven. Hetzij het doek in de bevestiging of de steunarmen op de rail daar. Ik heb die goed bekeken, maar kon niet zien of er iets op de rails verschoven is. Het scherm heeft 'n elektromotor neem ik aan, omdat er een handzender van Somfy bij zit om het in- en uit te laten gaan en een middenknop om te stoppen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
De buis waarin het doek in is geschoven is loopt deze evenwijdig aan het frame of horizontaal.
 

jefko

  • #9
Ik begrijp deze vraag niet goed. Zoals op bovenstaande foto's te zien is verdwijnt het scherm bovenlangs de rol die in de cassette zit aan de gevel.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #10
Rol je het scherm helemaal uit dan zie je in een buis met daarin een sleuf waar het doek in is geschoven.
 

jefko

  • #11
Dit is wat ik zie aan de gevelkant en aan het uiteinde links en rechts.

IMG_8931.JPG IMG_8929.JPG IMG_8928.JPG
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #12
Luxe afwerking. Je ziet dus niets van de buis die oprolt.
Wat mij wel opvalt is dat het doek bij foto 3 in mijn beleving niet zit zoals het hoort.
Voer voor specialisten.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
10

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu