Stuclaag waterdicht maken - keuken

Mik1980

  • #1
Ik heb de keuken gestucced met een laag roodband van 2mm. Deze laag is aangebracht op (grove) tegels met daarop een laag Knauff Betokontakt. Aangezien een keuken over het algemeen vrij vochtig en vet kan worden zoek ik naar iets om de stuclaag waterdicht te maken. De laag moet bestand zijn tegen schoonmaakmiddelen en vetten. Tevens moet het enigszins tegen warmte kunnen.

Ik heb gegoogled maar kan door de bomen het bos niet meer zien. Hebben jullie wellicht ideeën? Alleen texen of lakken lijkt mij niet voldoende. Misschien Acrylaatvernis of Epoxy op kleur?
 

Fiesiekus

  • #2
Rond het aanrecht en de kookplaat hebben wij metrotegeltjes, zonder voeg. Voor de rest gegranold (met het betere merk). Bevalt prima.
 

Mik1980

  • #3
Ik wil het eigenlijk niet meer betegelen. Gewoon afdichten van de laag stuc en op kleur brengen.
 

Mik1980

  • #4
Zou een PU-verf gevolgd door een vernis laag voldoende zijn?
 

Yeki

  • #5
Ik heb het net andersom gedaan.
Eerst een voorstrijklaag (tegen het zuigen).
Daarna een kleurtje erop (bamboebladgroen als jullie het dan prtecies willen weten).
Daarna een watergedragen polyurethaan laag erop (Gl.... eiglans, want anders spiegelt het zo...).

De PU-laag heb ik alleen gedaan op de hoogtelaag waar het nodig is. Muur afplakken met behangerstape en tweemaal met roller de PU erop.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #6
Wij wilden ook geen tegels meer. Heb zelf gewoon een goede muurverf gebruikt (B***tex), van een goed merk, en op kleur laten mengen. Deze muurverf wordt normaliter voor buitenmuren gebruikt. Afwasbaar, sterk en het staat nog mooi ook.
 

Mik1980

  • #7
Bedankt voor de reacties.

Ik heb inmiddels gekozen voor muurverf voor buiten met daaroverheen parketlak op PU-basis. Beide zal ik aanbrengen in twee lagen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu