Stucadoren met geelband

jsm23

  • #1
Allen,

Na lang zoeken heb ik mijn vraag niet kunnen vinden op dit forum. Vandaar mij aangemeld, hopelijk kunnen jullie mij verder helpen.

Ik heb een vraag over het afwerken van geelband. Op de werkwijze sheet van geelband staat vermeld dat het product na het opstijven 1 keer voorgeschuurd moet worden en vervolgens afgeschuurd moet worden met een fijne spons.

- Moet na het voorschuren de wand eerst weer strak/glad getrokken worden met het spacmes?
- Zo niet? Hoeveel tijd moet er ongeveer tussen het voorschuren en het naschuren zitten?

Daarnaast nog een andere vraag: Wordt bij geelband door stukadoors na het reien de muur ook vlak en strak getrokken met het spacmes als deze licht is opgestijfd? Mijn ervaring tot nu toe is dat ik de wand al vlak en strak moet hebben (eerst reien en dan met het spacmes) , alle gaatjes netjes gevuld moet hebben voordat ik begin met schuren. Anders krijg ik de oneffenheden er niet meer goed uit tijdens het schuren.

Ik hoor het graag!

Alvast bedankt.
 

jsm23

  • #2
Niemand een idee?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Sorry, niet mijn specialiteit.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Eerst opzetten en vlaktrekken met een rei.
Nadat het wat opgestijfd is, met een breed spackmes glad zetten.
Hoelang dat duurt is altijd verschillend en hangt van veel omstandigheden af zoals ondergrond vocht in woning en warmte in de woning dus dat moet je op gevoel doen, maar meestal als het een klein beetje aangestijfd is.
Daarna weer even laten uitharden en voor sponsen met een vlak grover sponsbord.
Dan niet meer vlaktrekken met een spackmes maar dit ook weer even laten zitten, en dan de oppervlakte in 1 geheel met een fijn sponsbord naschuren.
Als het stukwerk te hard/droog is geworden, kun je het fijne sponsbord een beetje nat maken of het stukwerk wat besprenkelen met water.
 
  • Like
Waarderingen: jsm23

jsm23

  • #5
Bedankt, hier kan ik verder mee!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu