Strepen op muur na sauzen

Kim79

  • #1
Ik heb een muur met renovliesbehang gesaust. Eerste laag was best mooi gelukt, tweede laag helaas minder. Op een bepaade plek waarschijnlijk te weinig verf gebruikt, waardoor er strepen zijn ontstaan. Tegen beter weten in die banen na droging nog een extra laag gegeven en nu dus echt duidelijke banen zichtbaar.
Wat kan ik nu het bete doen? Muur eerst weer schuren of kan ik direct er nog een derde laag opzetten?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Doordat er verflagen gedeeltelijk op elkaar liggen door deze actie ontstond hoogte verschil wat resulteerde in banenbontheid en aanzetten.
Schuren is een monnikenwerk en geeft vaak niet een goed resultaat op renovlies. Geheel oversauzen met extreem matte muurverf is nog de beste oplossing. Uiteraard met een goed verzadigde vacht roller.
 
  • Like
Waarderingen: Regis07

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Roller verzadigen, 1 baan opzetten (en lichtjes uitrollen) en opnieuw verzadigen en opzetten bij de volgende baan. Heb je een paar banen gedaan dan rol je alles nog eenmaal netjes na.

En nooit met een (te) droge roller gaan rollen. Je wilt verf van de roller op je muur en niet andersom. Met te weinig verf op de muur vloeit de verf niet meer samen / uit met strepen / banen / enz. tot gevolg.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Juist Bert, maar eerst nog even de kaderranden eerst met een kwast besnijden en met een rollertje 10cm. radiatorrollertje voorrollen / en daarna de grote vlakken rollen. Begin niet bovenaan - daar krijg je teveel verf, maar in het midden van de wand en rol dan de verf naar boven en beneden uit. Laat de rol het werk doen, dus niet te veel duwen.
 
  • Like
Waarderingen: Regis07 en BertPleizier

Kim79

  • #5
Bedankt voor jullie tips! Ik denk dat ik echt meer verf moet gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu