Storing vaillant geiser turbomag plus 14

r.velkers

 • #1
De geiser geeft een foutcode f33. Inmiddels is de luchtdrukdoos vervangen en reageert het relais goed. Als ik de stekker er opnieuw in doe geeft hij keurig alle symbolen weer en een starttemperatuur van 48 graden. Ontsteking geeft 50 volt aan. Bij warme kraan open springt hij na een aantal seconden weer in de f33 storing. Ventilator werkt goed en blaast even hard bij het afsluiten.

Geen idee wat er aan de hand kan zijn.
Iemand dit eerder meegemaakt en kunnen oplossen?

20230408_163157.jpg 20230408_163204.jpg
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  2 vragen:
  - Heb je deze geiser zelf geïnstalleerd?
  - Wanneer is hier voor het laatst onderhoud aan uitgevoerd door een erkend installateur?
   

  r.velkers

  • #3
  Hij is nog nagenoeg nieuw met zeer weinig branduren. Een installatiemonteur heeft een aantal testen gedaan om zaken uit te sluiten. De vraag is en blijft hetzelfde. Heeft iemand ervaring met deze storing en hoe is deze opgelost?
   

  Tillyhond

  • #4
  Is deze heel toevallig aangesloten op Propaan (zie een oranje slang lopen onder de geiser)
  Zo ja is de geiser hiervoor geschikt cq aangepast??
  En als dit (zoals ik uit je verhaal lees) een nieuwe geiser is lijkt mij dit meer een garantiekwestie
  Tevens mag je tegenwoordig niet meer zelf aan gasgestookte toestellen werken.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #5
  r.velkers schreef:
  Hij is nog nagenoeg nieuw met zeer weinig branduren. Een installatiemonteur heeft een aantal testen gedaan
  Daarmee geef je geen antwoord, maar probeer je de vragen te ontwijken....
   

  r.velkers

  • #6
  Beste Walker, ik heb je antwoord gegeven. Even samenvatten ik heb een hulpvraag en jij gaat mij vervolgens vragen stellen. Nu beticht je mij er van dat ik vragen ontwijk? Lees eerst mijn vraag eens goed en antwoord alleen als je antwoorden hebt met mogelijke oplossingen.
   

  r.velkers

  • #7
  Beste Tilly, zoals het altijd gaat vallen storingen altijd net buiten de garantieperiode. Ik schreef toch dat een installatiemonteur naar her probleem heeft gekeken. Hij heeft alleen de oplossing niet. Was het wel zo geweest, stond de vraag hier niet. Ook het bezwerende vingertje wat wel en niet mag, is dat nu echt nodig? Tijdverspilling. Ik reageer vanaf nu alleen nog op terzake doende mogelijke oplossingen. Kortom lees eerst mijn vraag goed en antwoordt gericht
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Misschien is het handig als je even de forumregels leest?
  Het Klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen. Vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord. We roepen de beantwoorders op met terughoudendheid te reageren op dergelijke vragen en het doe het zelf aspect niet uit het oog te verliezen.
  Wil je het werk door een vakman laten doen, dan kunnen wij hier niets voor je betekenen. Want dan is het geen 'eigen' klus.

  En omdat sinds 1 april jl. werk aan gastoestellen niet meer mag gebeuren mensen of bedrijven die geen CO-certificatie hebben, kan er geen sprake zijn van een eigen klus. En dat is geen bezwerend vingertje, maar de bitter noodzakelijke realiteit!
   

  r.velkers

  • #9
  Het punt is juist dat de vakman er niet uit komt alle stappen van de f33 storing zijn doorlopen. Na reset staat hij keurig volgens het boekje op 48 graden. Volgens Vaillant is de storing dan weg. Zodra er warm water gevraagd wordt, start de ventilator meteen, heeft hij 50 volt bij de ontsteking, maar hij ontbrand niet. En nee ik heb de ballen verstand van geisers. Alleen krijg ik hier ook geen antwoord op mijn vraag
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #10
  Inderdaad mag per 1-4-2023 alleen nog maar door gecertificeerde installateurs aan gastoestellen worden gesleuteld. Dus dit topic gaat op slot.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu