Storing ' Kraan dicht? ' bij Bosch wasmachine WFR 140A

Simpetic

  • #1
Sinds eergisteren heeft onze Bosch wasmachine, type WFR 140A een storing die ontstaan is tijdens het draaien van een was.
Wat je nu ook doet, (bijv. was eruit, machine uitzetten, weer aan) hij geeft een paar piepjes en dan verschijnt telkens de boodschap op het display ' kraan dicht? ' .
Ik heb de kraan gecontroleerd en deze is 100% open.
Heb toch het idee dat het water niet meer de machine inkomt, maar weet dat niet zeker.

Omdat we geen instructieboekje van de Bosch hebben (volgens mij ook niet bij aankoop gehad, is al wat jaren geleden) kan ik niet nazien wat de storing betekent en ook de Bosch-site geeft geen oplossing (en men reageert ook niet op mail etc.).

Heeft iemand een boekje of info over deze wasmachine of over een dergelijke storing en weet iemand hoe deze is op te lossen?

Ik zie dat overal om een zgn E nummer gevraagd wordt, bij deze:

E-nr: WFR 140ANL/ 01 FD 8111 700252

Hoor het graag!
Alvst bedankt!

Met vriendelijke groeten,
Ido
 

Henny

  • #2
Ik heb de kraan gecontroleerd en deze is 100% open.
Komt er ook een krachtige straal uit?

Als de watertoevoer uit de kraan in orde is, controleer dan eerst of er misschin water op de bodemplaat van de machine ligt.
Mogelijk is er door lekkage de aquabeveiliging in werking getreden.
Als dit niet het geval is, controleer dan het zeefje in de toevoerslang en de inlaatventielen.
 

Chip-pie

  • #3
Het kan zijn dat de doorspoelsensor defect is, deze geeft dan verkeerde informatie naar de electronica. Deze zit net achter het ventiel aan de linkerzijkant. Onderdeelnummer: 602819 kost ongeveer € 20,--
 

Witte Hond

  • #4
Laat eerst al het water uit de machine lopen via het filter van de afvoerpomp. Start daarna een nieuw programma en kijk of er inderdaad water in de machine komt door in de zeepbak te kijken.

Komt er water in en gaat de machine naar een paar seconden op storing, dan is inderdaad waarschijnlijk je flowmeter (doorspoelsensor) defect.

Komt er geen water in controleer dan zolals al eerder aangegeven de kraan, en eventueel de inlaatventielen van de wasmachine. Deze kun je met behulp van een ohmmeter doormeten en de waarde zal waarschijnlijk tussen de 1 en 3 kilo ohm liggen.
 

Wittenico

  • #5
Hoor je ook een licht brommend geluid wanneer de machine water moet pakken?
Zo niet, dan kan ook het magneet ventiel defect zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu