TV gekke storing

willem944

  • #1
We hebben het nu een paar keer, met tussenpozen van maanden, meegemaakt dat de tv er mee uitscheed. Het begint met een bevroren/stilstaand beeld, na enkele tientallen seconden gaat de uitzending even (10 seconden ogfzo) door. Dat herhaalt zich een of twee keer waarna het beeld wegvalt. Reset van de ontvanger helpt niet. Na een uur of uren doet hij het dan weer. Bij omschakelen naar een andere zender tijdens de storing komen wel de gegevens van zender en uitzending onder op scherm maar beeld blijft zwart. Iemand een idee?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien kun je als eerste het exacte merk en type van de TV aangeven.
Je hebt het over de ontvanger resetten, is dat dan een apart ontvangerkastje en zo ja, wat voor een en van welke provider?

Heb je ook geprobeerd om een andere ingang op de TV te benutten, bijv. om daarop beelden te bekijken vanaf een USB stick?
Dus op het moment dat het probleem zich voordoet.
Je zou namelijk eerst moeten bepalen wat er ja of nee nog werkt, voor dat er iets zinnigs gezegd kan worden over een oorzaak.
 

willem944

  • #3
Het gaat om een Sharp Aquos, 55 inch. Ontvanger is VU Uno 4K ES. We kijken via Canal Digital. En we hebben nog nooit iets anders gedaan dan TV kjken, programma's opnemen en kijken.
 

Ijssel87

  • #4
Zit het in he tv of in he ontvanger ben je daar al uit. Als het beeld wegvalt probeer eens een andere bron dan kun je uitsluiten waar het probleem vandaan komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu