Indesit iwc 5145 storing

Martinusthuis

  • #1
Mijn Indesit iwc 5145 geeft een storing bij een was. Bij het centrifugeren stopte het programma en begonnen alle lichtjes te knipperen. Op foto branden ze maar in het echt knipperde ze.
Ik heb volgens de handleiding de stekker eruit getrokken en een minuut gewacht. Helaas weer een storing na starten programma. Meerdere keren geprobeerd.
Wat zou er aan de hand zijn? En is het de moeite waard om een monteur te laten komen, apparaat is meer dan 10 jaar oud. Vriendelijke groet!

indesit.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Wellicht koolborstels ? Wat doet de wasmachine precies bij aanzetten ? Pakt hij wel nog even water? Gaat hij wel op slot ? Ik denk dat deze indesit open is van de onderzijde dan zou je even de borstels eraf kunnen schroeven en kunnen checken.

Tenzij het een inverter motor is. Dan heeft deze geen koolborstels.
 

Martinusthuis

  • #3
De wasmachine gaat op slot, pakt kort wat water, en gaat dan in storing. Pompt nog wel het water weg.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Vermoed inderdaad probleem in je motor of aansturing daarvan. Centrifuge programma doet hij dat ook niet ?

Even van de onderkant bekijken of er koolborstels op de motor zitten door hem op zn rug te leggen. Deze even losschroeven en de lengte bekijken dan. Zitten ze er niet op (google koolborstels op wasmachine motor o.i.d) dan heb je wellicht een defecte inverter print.
 

Martinusthuis

  • #5
Ik ben zelf niet zo handig. De wasmachine is meer dan 10 jaar oud, is het t geld nog waard om hem te laten maken? Wasmachine koste destijds ongeveer €300.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Ja als je hier een topic plaatst ga ik er vanuit dat je handig genoeg bent om er iniedergeval naar te kijken. De afweging of je een nieuwe moet kopen moet je zelf maar doen. Ik heb je uitgelegd wat je kunt doen , dit is niet moeilijk. Maar als je niet bereidt bent te proberen kan ik je ook niet helpen.
 

Martinusthuis

  • #7
Bedankt voor de info! Ik kijk ff wat ik ga doen.
Groet!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu