Wasmachine miele W5821 Technische storing

FamT

 • #1
Wie oh wie heeft hier ervaring hiermee en kan mij de juiste kant op wijzen?
Ik heb inmiddels alle slangen nagekeken en gereinigd. Waarbij ik in de slang vanaf wasbak naar trommel en naar de filter onderin de wasmachine veel vervuiling ben tegen gekomen. Alles schoongemaakt maar nog steeds dezelfde melding. Blijft algemeen: "Technische Storing". Ik krijg de melding na ongeveer een minuut. Nadat watertoevoer het vullen van wasbak hoofdbakje heeft afgerond.
 

Lampje45

 • #2
Ik zou zeggen kijk de slang van de niveaumeting ook eens na.
Want als die valse info geeft dan geeft dat ook problemen.
Slang bij de pressostaat bovenin los maken en naar beneden door blazen
Dan machine een minuut of wat van de stroom en weer inschakelen.
 

FamT

 • #3
Ook deze slang los gehaald en doorheen geblazen. Kwam niks uit kon verder ook niks eraan contstateren maar na opnieuw opstarten nog steeds dezelfde melding helaas. In ieder geval bedankt voor je reactie!

Vraag me wel af... Waar de slang vanuit de pressostaat aan de onderkant van de wasmachine op aansluit. Kan daar iets inzitten? Kan niet achterhalen hoe ik dit los krijg? Volgens mij is dat een lastige om los te halen zonder de boel te slopen.
 

Lampje45

 • #4
Tussen onderzijde kuip en de zuig van de afvoerpomp zit meestal een rubber balg, waarop een luchtkamer is gebouwd die de voorkamer is voor de luchtdruk die de indicatie is voor de niveaumeter.

Want deze fijnmechanische apparaten vinden het meestal niet leuk om zeepsop tegen hun bewegende delen te voelen. Vaak zit er in deze balg ook een balletje die voorkomt dat het verse zeeppoeder direct in de afvoerslang terecht komt.

Heb je het pompfilter nog niet los gehad dan?


Ook de pomp niet uitgeprobeerd of de waaier nog wel vast op de as zit en /of er geen obstructies in filter of pomp zijn.
 

FamT

 • #5
Rubbere balg die jij omschrijft heb ik los gehad en schoongemaakt. Daar zit inderdaad een behoorlijke bal in. Als we het over hetzelfde hebben. Ben niet perse bekend met alle termen heb daarom een foto toegevoegd. Doel jij op het rubber in het geel?

Waar ik eerder naar verwees is dat deel waar de rode pijl naar verwijst. Hier zit ook de slang op gemonteerd naar de Electronica bovenin de wasmachine.

Heb jij een beeld van welke deel jij bedoeld wat betreft waaier en de as?

IMG_20231229_144903_edit_19621617793880.jpg
 

Lampje45

 • #6
FamT schreef:
Doel jij op het rubber in het geel?
Ja
FamT schreef:
Waar ik eerder naar verwees is dat deel waar de rode pijl naar verwijst. Hier zit ook de slang op gemonteerd naar de Electronica bovenin de wasmachine.
Ja dat zal de kamer dan zijn.

FamT schreef:
Heb jij een beeld van welke deel jij bedoeld wat betreft waaier en de as?
Aan de voorzijde van wasmachines zit altijd een luik waar het pompfilter te bereiken is en waar je de impellor na verwijderen van het filter inspecteren kunt.
Dit zijn over het algemeen magneetmotoren.
Als je die impellor wilt bewegen voelt dat wat schokkerig aan. Voelt dit soepel aan, dan zit hij los op de as en doet dus niets meer.

 
Laatst bewerkt:

FamT

 • #7
Ah ok duidelijk. Ja dat herken ik. Deze draait inderdaad "schokkerig" , je voelt weerstand.

Heb je wellicht nog andere suggesties?
 

FamT

 • #8
Vanuit miele service punt gaven ze mee de wasmachine 24 uur van de stroom af te halen door de stekker uit het stopcontact. Een reset. Maar die 24 uur lijkt mij nog al lang. Is dit herkenbaar? Tot nu toe wat ik lees is halve minuut tot 1 minuut. Weet niet of dat voor nieuwe modellen geldt? Deze is al ruim 12 jaar oud.
 

FamT

 • #9
Wat me trouwens is opgevallen is dat hij bij stap 4 de "Technische Storing" geeft.
Heb de wasmachine even open laten draaien om te zien of ik kan zien wat er gebeurt.

Stap 1. Is water in de trommel spuiten.
Stap 2. Is voorwas bakje vullen met water.
Stap 3. Is hoofdwas bakje vullen met water.
Stap 4 lijkt een herhaling van stap 3 te zijn.

Zoals ik het herken t/m stap 3 is normaal, stap 4 is me niet duidelijk of dit normaal is? Doet hij dat normaal gesproken 2x (vullen van hoofdwas bakje)?
Maar direct na start stap 4 krijg ik de storing.
 

Lampje45

 • #10
Helaas hebt je op dit gebied weinig aan mij, ik ben meer een AEG mens
 

FamT

 • #11
Ah ok. In ieder bedankt voor je reacties tot nu toe.
 

Sjj

 • #12
Bij een melding technische storing is er een onderdeel defect.
Ik zou de beginnen met de klep van de watertoevoer door te meten.
 

FamT

 • #13
Ok is het ook mogelijk visueel te constateren? Jij doelt trouwens op de waterinlaat klep?
 

FamT

 • #14
Nog even een kleine update:

Ik heb inmiddels de koolborstels vervangen. Aansluiting op de koolborstels waren iets anders dan de originele. Daardoor moest ik de klemmen iets verbuigen om ze te laten passen. Weer terug in de motor geplaatst, dit weer vastgezet en even uitgetest en de trommel draait weer! Nog even een check of alles zit zoals het hoort te zitten en dan ga ik de panelen er weer op zetten. Bedankt voor alle tips!

Morgen de stapel was wegwassen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu