Storing F14 bij vaatwasser Miele G1270

Peter45

  • #1
Onze vaatwasser (Miele G1270) geeft steeds na enkele minuten de fout F14. Dit lijkt te maken te hebben met de pomp. Maar na uit en wederom aanzetten pompt de machine naar behoren af. Enkele weken terug had de machine dezelfde storing en deze is na twee dagen vanzelf opgelost. Nu echter niet. Heeft iemand enig id hoe de storing kan worden verholpen of hoe de machine moet worden gereset. De machine heeft 4 toetsen. 1 voor uitgesteld starten, 1 voor de tabletkeuze 2in1 of 3in1, een aanknopje (1) en een uitknop (0). Deze moeten kennelijk in een bapaalde volgorde worden ingedrukt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Mogelijk dat er speling zit op de pomp-as, de pomp slaat dan vast, vervangen is dat geval de enige optie.
U kunt dat controleren door het schoepje op en neer te bewegen, zo ja, dan vervangen.
 

Peter45

  • #3
Heb net gevoeld, maar er zit geen speling op de as. Dat zou ook vreemd zijn omdat de machine net 2,5 jaar oud is en misschien 500 keer gedraaid heeft.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bel met de leverancier of fabrikant, ze hebben een goede service.
Na 2,5 jaar moet een wasmachine van die prijs gewoon goed draaien.
 

Pooky

  • #5
Hoi Peter, heb identiek hetzelfde probleem. Kreeg een tijdje terug foutmelding F14, heb dan filter e.d. gereinigd en dan heeft ie een tijdje weer goed gelopen. Dan opnieuw dezelfde foutmelding maar deze keer niks aan te doen. Heb net ff gebeld met Miele, enkel de foutmeldingen waarvan verondersteld wordt dat je als "leek" er zelf iets kan aan doen worden vermeld in de handleiding, de andere niet. Ze gaan er van uit dat daar de hulp van een technieker nodig is (hadden ze ook wel even kunnen vermelden, heb me suf gezocht naar de bewuste foutmelding). Jij meer nieuws ondertussen?
 

Peter45

  • #6
Nee, verder geen nieuws. Ik ga de monteur wel bellen.
 

Collinh

  • #7
Hallo


er bestaat de mogelijkheid om bij Helpdesk Miele: 0900 - 2020153 de foutcodering te krijgen.
 

Peter45

  • #8
Ben inmiddels op vakantie geweest en heb de machine vervolgens wwer uitgeprobeerd. En hij doet het weer!! Geen id wat het probleem was. Bedankt voor jullie reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu