Bauknecht GSXK 8224A2 storing watertoevoer h2o

Jake2

  • #1
Art nr:854882220000
Mijn Vaatwasser gaf telkens de foutcode H2O. Na onderzoek bleek dat de stroomdraden van de inlaatklep stuk zijn gegaan (achter front paneel). Ik heb deze netjes gesoldeerd en de klep leek weer te werken. Nu pakt de machine water tijdens het progamma, maar tegen het einde van het progamma krijg ik opnieuw de foutcode h2o. Als ik vervolgens het progamma opnieuw wil draaien krijg ik deze foutcode direct. Echter, als ik de toevoerslang aan de achterzijde losmaak (na de kraan dicht gedraaid te hebben) en weer monteer (kraan weer open). Is het probleem aan het begin van het progamma verholpen. Aan het eind krijg ik echter weer dezelfde foutcode. Wie kan mij helpen dit mysterie op te lossen. PS labyrint lijkt schoon te zijn.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Denk toch het flowtellertje /reed contact in je labyrinth dan. Gaat vaker stuk. Als hij wel gewoon steeds water pakt maar de melding geeft is dat het meest waarschijnlijk. Als hij geen water pakt als de melding komt dan heb je toch wellicht een slechte verbinding.
 

Jake2

  • #3
Bedankt, het lijkt er op dat de connector op het inlaatventiel geen goed contact heeft. Als ik de pinnetjes van mijn multimeter in de connector steek meet ik een spanning. Doe ik dit op de vlakjes op het inlaatventiel (zie foto) meet ik niks. Is het stekkertje (connector te vervangen? Zo ja waar moet ik op zoeken?
5A2B5B75-C9EC-437A-88B9-86AB8426CC4F.jpeg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Dit is het frame van het ventiel hierop komt geen spanning.
 

Jake2

  • #5
Gelukkig niet op het frame. Wel op de pads (zie foto). Probleem lijkt opgelost door de female connector pootjes iets naar binnen te buigen. Ik denk dat ik ze per ongeluk naar buiten heb gebogen tijdens een eerdere meetpoging met de multimeter. Bedankt voor het meedenken.
 

Jake2

  • #6
6862FD83-5B6B-49DB-84F3-60F243965AE5.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu