Stopkontakten buiten

Klus aruba

  • #1
Beste klussers


Ik heb inbouwstopkontakten buiten. Het beste Amerikaanse spul wat je hiervoor kan vinden bestaat uit een waterdicht opklapdeksel. NU wil zo zijn dat er continu mieren in die stopkontakten gaan er aarde en ander soort troep meenemen in die stopkontakten en een heel nestje bouwen en zo kortsluiting (kunnen) veroorzaken.
Op deze groep zit ook mijn alarm installatie en die gaat eruit in geval van kortsluiting.
In mijn"stoppen"kast heb ik automaten 16A en aardlekschakelaars. Om in geval van een kortsluiting niet mijn hele groep eruit laten gaan zou het mogelijk zijn dat ik dat buitengedeelte dat via een buis via mijn garage naar buiten gaat, apart afzeker met bv 10A automaat? Als dat kan hoe zit het dan met de aardlekschakelaar?
Overigens speciaal gif voor de mieren helpt maar voor een paar maanden daarna komen ze weer terug.



klusa aruba
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat gaat je niets helpen, de meeste storingen zijn aardfouten, geen kortsluitingen.

10A is te hoog voor een 16A voorbeveiliging, het is dan maar de vraag welke sneller is( ik vermoed de 16A omdat deze meer belasting heeft dan alleen de wcd-en buiten).

De enige zinnige aanpassing is:
een ardlekautomaat alleen tvb buiten.
Eventueel enog een dubbelpolige schakelaar om buiten af te schakelen indien niet in gebruik.
 

Klus aruba

  • #3
Dank je Headhunter,

Over die aardlek die kan je r niet tussen plaatsen , ik neem aan dat je bedoeld die groep alleen op een aardlek in de stoppenkast zodat bij een probleem een geen andere groepen meegaan.
Ik kan natuurlijk ook nog de alarminstallatie op een andere minder "kwetsbare" groep zetten.



klus aruba
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Het laatste zou ik sowieso aanbevelen, want anders kan iemand van buiten de alarminstallatie het zwijgen opleggen door een kortsluiting te veroorzaken. Bij een goede installatie hoort sowieso een backup-accu.

Probeer verder contact te zoeken met insectenexpert of een bestrijdingsbedrijf. Misschien kan het probleem ook worden opgelost door een attractiever alternatief te bieden voor het nesten bouwen.
 

Klus aruba

  • #5
Dat is een hele scherpe Tom345, ze moeten dat toevallig dan weten overigens heeft het alarm een accu backup.
Ik ga die alarminstalatie op een andere groep plaatsen en een dubbelpolige schakelaar plaatsen voor het buitengedeelte. Meer kunnen we niet doen met de huidige situatie.


Bedankt



Klus aruba
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu