Stopcontact elimineren

Findecano

  • #1
Beste klussers,

Ik zit met de volgende vraag.

Ik ben bezig om van zolder een kamer te maken. Doordat ik een vaste trap laat plaatsen (doe ik liever niet zelf) tussen de bureau en de zolder zit er een stopcontact in de weg waar de trap tegen de muur komt.

Ik heb ondertussen nieuwe elektraleidingen aangelegd en de nodige stopcontacten voorzien.

Nu is de vraag hoe ik het best en op een veilige manier dat ene stopcontact kan elimineren. De bekabeling komt van beneden in in de leefruimte waar op datzelfde circuit nog enkele stopcontacten zitten.

De ideale oplossing zou zijn om de bekabeling uit de buis te trekken maar dit heb ik al geprobeerd en de kabels krijg ik er niet uit. Kan ik dit met kroontjes doen of zijn er andere mogelijkheden. Het is de bedoeling dat de plaats waar dat stopcontact zat dan te bepleisteren.

Alvast bedankt
Mvg
J
 

Gerrit

  • #2
Probeer toch echt die bedrading er uit te krijgen. Waarom krijg je die bedrading er niet uit? Zit de bedrading vast of kun je niet vinden waar hij uitkomt. In dat geval: blijven zoeken.
Zit hij echt vast, dan de draden afwerken en goed isoleren in een inbouwdoos met speciedeksel.
Werk ze in geen geval weg door er een pleisterlaag overheen te smeren want dan krijg je na verloop van tijd gegarandeerd problemen.
 

Fiesiekus

  • #3
Een zgn. einddoos plaatsen, de draden daarin uit laten komen en afstoppen met lasklemmen of kroonsteentjes.
Close finsh, Gerrit
 

Findecano

  • #4
@Gerrit

Ik heb de bekabeling met een detector gevolgd en die komt uit in een inbouwdoos waar ik niet bijkan zonder een muur in mijn leefruimte te moeten beschadigen. Ik ben van België dus de regelgeving dat inbouwdozen moeten bereikbaar zijn en blijven geldt hier blijkbaar niet. Of indien deze wel bestaat is de bekabeling aangelegd voor dat die regelgeving in voegen trad (huis gekocht dus geen nieuwbouw)

Ik zou zowieso nooit rechtstreeks pleisteren op blote kabels dus had ik al gedacht om idd een inbouwdoos (type IP64 of IP65 dus in principe waterdicht) te plaatsen en daar de bekabeling in te stoppen en af te werken met klemmen of kroontjes en dan daarover pleisteren). Toch maar eerst hier even gepost om zeker te zijn dat ik geen dingen doe waar ik later spijt van zou krijgen.

Alvast bedankt
Mvg
J
 

Gerrit

  • #5
Sukses.
 

Findecano

  • #6
Bedankt, zal wel lukken

Grtz
J
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu