Stolpraam tochtband infrezen

Kasparb

  • #1
Beste, mijn oude stolpramen zijn krom waardoor er kleine kieren ontstaan bij de sluiting van het stolpstel. Afgelopen winter tijdelijk opgelost door het aanbrengen van E profiel tochtstrip op de naald, echter door het klemmen rolt deze los na aantal keer openen en sluiten van het raam. Na zelf op onderzoek uit te zijn gegaan lees ik dat men beste tochtwering kan infrezen alleen kan ik geen informatie vinden welke band en waar frezen het beste werkt. De enige tekening die ik vond past niet bij mijn type naald omdat die niet breed genoeg is (zie fotos en voorbeeld). Ik hoop op uw fotos, ervaringen of tips.
stolpstel-tochtstrip.png

PXL_20220905_121500004.jpg

PXL_20220905_121545964.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kader stolp.jpg

Je zou in het midden een kraaldichting kunnen plaatsen. Ideaal is het niet, maar toen de stolp bedacht werd, had men nog geen dichtingen.
 

Kasparb

  • #3
Hoi Walker, bedankt voor je antwoord. Zoiets zat ik inderdaad aan te denken, of een V op de bolle kant, zoiets als op deze foto?
naden & kieren_infrezen tochtstrips_deur_raam_kozijn.jpg


het is lastig in te schatten hoeveel ruimte er zit tussen de twee delen in gesloten toestand, raad jij nog een bepaalde diameter aan voor de afdichting? en inderdaad het beste aan te brengen op de holle kant?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Met een klein bolletje klei tussen 2 lagen huishoudfolie kun je zien hoeveel ruimte je hebt tussen de beide delen. Dat zal bepalend zijn.
 

Kasparb

  • #5
Dat is echt een briljant idee! Ik zat trouwens naar mijn holle kant te kijken maar daar vermoed ik dat op de middellijn montage schroeven zitten. Daar zal ik waarschijnlijk niet kunnen frezen. Zou je in dat geval hol uit het midden, of bol op middellijn aanraden? Bedankt voor alle hulp tot nu toe

16626419950019919084775766804.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu