Blijkbaar niet handig genoeg om tochtband aan te brengen

Killjoy

  • #1
Ik dacht even wat nieuwe tochband aan te brengen op de balkondeur, maar de deur sluit nu moeilijk en het lijkt nog harder te tochten. Het betreft een jaren 30 huis met openslaande, houten, dubbele balkondeuren. Ik heb tochtband met o-profiel aangezien niet alle kieren even groot zijn met een maximale breedte van 6 mm. De band zit aan de buitenkant van beide deurposten, de deur sluit er tegenaan en je ziet vanaf de binnenkant de band zitten. Aan de bovenkant zit de band tegen de bovenrand, wederom op het punt waar de deur tegen sluit. Aan de onderkant valt de band net tussen de drempel en de uitsparing aan de onderzijde van de deur. Mijn simpele vraag is eigenlijk of daar de band hoort te zitten. Hoewel de band erg plat gedrukt kan worden, komt het nu op mij een beetje over alsof het teveel knelt op de deurposten en onder niet voldoende afdekt. Het lastige is dat ik geen idee heb wat ik doe, anders dan de tips volgen, maar dat zijn nooit dezelfde soort deur. Enige tips?
 
Laatst bewerkt:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Plaats eens wat foto's. Voordat je start meet je altijd eerst op wat de minimale en maximale naad is die overbrugd moet worden. Daar stem je de tochtband op af. Dit kan per sluitkant verschillen. Als de tochtband bv. aan de scharnierkant te ver ingedrukt moet worden, sluit de deur aan de slotkant niet goed meer.
 

Killjoy

  • #3
20221010_133332.jpg
20221010_133312.jpg
20221010_133305.jpg

Ik weet niet of de afbeeldingen het duidelijker maken, maar de deur valt dus in een uitsparing aan de zijkant en duwt nu de tochband een beetje weg alvorens er over te sluiten. Ik heb dus geen idee of dat de juiste plek is om hem aan te brengen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Je mag op die plek de tochtband ook op het andere deel van de sponning vastzetten. Dan sluit de deur er tegenaan. Zorg wel dat er in de hoek geen kier komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu