Waar het beste extra tochtband plaatsen op ramen

Exiemise

  • #1
Beste klusleden,

Ondanks dat mijn ramen strakker zijn gesteld, komt er nog steeds tocht langs de scharnieren van draaikiepramen en langs de rubbers.

Nu wil ik een dunne tochtband met d profiel gebruiken om dat te plakken tegen het raam aan, zodat het rubber op rubber luchtdicht sluit.

1. Kan ik het beste aan de raam kant, links op de 1e foto plakken


2. aan de kozijnkant rechts op de 2e foto


3. Beide methodes gebruiken
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kunststof kozijnen hebben al een dubbele afdichting. Een extra dichting gaat niet helpen tegen tocht. Een dichting moet enigszins ruimte hebben om te werken, wat het bereik ligt bijvoorbeeld tussen de 2 en 5 mm.

Waarom zijn de ramen strakker (verkeerd!) afgesteld? Zeer waarschijnlijk trek je nu gewoon het raam krom, waardoor er weer een kier ontstaat, met tocht als gevolg. Naast het feit dat dit je probleem niet oplost, zorgt het ook voor overmatige slijtage op je hang- en sluitwerk.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ook in de winter is er ventilatie nodig. Alles hermetisch afsluiten geeft een slecht binnenklimaat met de nodige gezondheidsrisico's.

Ik zie op de foto vocht op het raam. Dat is (bij dubbel glas) vaak een indicatie dat er nu al te weinig geventileerd wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu