Stijgleiding achter gipswand en regels

System7

  • #1
Ik wil een deel van de zolder van stroom voorzien via één van de slaapkamers die eronder gelegen is, met een stijgleiding vanaf een bestaande muurdoos.

Omdat ik liever niet ga frezen en de muur allesbehalve mooi glad is dacht ik eraan om regels op de muur te schroeven en hier gipsplaten tegenaan te schroeven. Als ik de regels dik genoeg neem kan ik een 16mm PVC-buis achter de gipsplaten laten lopen richting zolder.

Eigenlijk had ik al bepaald om het zo te gaan doen, maar ik wil toch graag even checken of dit mag? D'r staat me namelijk iets bij dat leidingen op een bepaalde minimumdiepte in de muur moeten lopen, klopt dat?

Dank alvast!
 

Kacheltje

  • #2
Zichtwerk (elektra) mag je best weg werken achter een koof.
Als het daarachter maar zit zoals het hoort. :mrgreen:
 

Leensen

  • #3
Die minimum diepte geldt volgens mij alleen voor bepaalde zones in badkamers
 

System7

  • #4
Ah, dat kan heel goed, dat ik 't in die context een keer gelezen had. Kon me ook al niet voorstellen dat die minimumdiepte gold voor gipswanden, maar ik wou 't toch even zeker weten. En ja, achter die wand zorg ik netjes dat alles volgens het boekje aangelegd wordt :D
 

Leensen

  • #5
Even opgezocht.

Vanuit de badkamer gezien (in zone 1 en 2) moet er een afstand zijn van 50mm, zowel voor leidingen als tot de achterkant inbouwdozen. Dit betreft dan alleen de leidingen en inbouwdozen die niets met de badkamer te maken hebben.

Wat dan de eisen zijn voor leidingen die wel bij de badkamer horen wordt mij niet duidelijk uit de NPR.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu