Klok achter lichtpunt

jan230

  • #1
Goedemorgen bestaat er ook iets dat je een schakelklok achter een lichtpunt kunt plaatsen niet achter een stopcontact maar achter een lichtschakelaar Graag hoor ik van u Dank u wel
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Hangt er geheel vanaf welke draden er bij de schakelaar uitkomen en welke schakelklok je wilt gebruiken.
Wil je een traditionele schakelklok gebruiken dan moet er een fase in een nul aanwezig zijn (bruin en blauw) maar meestal tref je bij een schakelaar alleen bruin en zwart aan.

Er zijn echter ook schakelaars die op batterijen werken en daar zijn draadloze afstandsbedieningen bij met ingebouwde tijdschakelaar en die zou je dan wel kunnen gebruiken.
 

jan230

  • #3
Hallo, dit gaat om.een buitenschakelaar voor een buitenlamp. Wordt dus lastig begrijp ik. Gr Jan
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Het kan dus altijd met zo'n draadloos klik systeem maar als je het wilt gebruiken om stroom te besparen dan kun je er beter een Ledlamp in zetten en mooi laten branden want dat ga je nooit terug verdienen aan stroombesparing.
Gaat het om lichtvervuiling dan zou je ook kunnen denken aan een lamp met bewegingsmelder.
Stel de brandduur vrij lang in en wordt er een beweging waargenomen dan gaat de lamp branden, blijft de ingestelde tijd branden en gaat daarna uit.
Ook zijn er lampen met bewegingsschakelaar die je met de lichtschakelaar op continu kunt zetten maar is het eenmaal weer licht dan stopt hij er mee en gaat dan weer in de automatische stand.
 

Kaajee

  • #5
Of je draait er een smart lamp in, als dat past, dan kun je vervolgens via je app allerlei zaken instellen, qua in- en uitschakeltijden, zonsondergang zonsopgang, duur ba inschakelen etcetera.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu