Stelaandrijving drukt groep niet dicht

-Kees-

  • #1
In onze woning is circa 2 jaar geleden op 1 groep van de vloerverwarming (garage/berging) een stelaandrijving gemonteerd. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik niet weet of deze ooit gewerkt heeft.

Gisteren kwam ik er tijdens schoonmaken achter dat de stelaandrijving los op de verdeler zat. Deze heb ik weer vast gedraaid, en gecontroleerd op werking. Er lijkt wel iets beweging in te zitten, maar aan de flowmeter zie ik dat de groep niet dichtgedrukt wordt.

In de trafo brandt een rood lampje. De betekenis weet ik niet. Is dit juist goed of fout?

Is simpelweg mijn stelaandrijving kapot. Is deze te stellen? Iemand tips om me de goede richting op te wijzen? Ik kan namelijk geen handleiding van uponor vinden op het www


 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Rood licht betekend hier dat er spanning aanwezig is.is goed dus.

Het kan kloppen dat die aandrijving niet vergenoegd gaat, zelf ook al een aantal keren gehad met dit type aandrijving.komt omdat de klep zelf geen uponor is, je komt 1 a 2 mm tekort.
Je kan iets tussen de stift en de motor leggen zodat de stift iets verder naar beneden gedrukt word.
 

-Kees-

  • #3
Goed idee. Dat ga ik eerst proberen.
 

-Kees-

  • #4
Nog even terugkoppeling:
Ik heb geprobeerd om het op te vullen. Eerst met ringetjes maar dat werkt natuurlijk niet omdat het pinnetje z'n werk moet doen. Toen kwam ik op een goedkope oplossing, gewoon een muntstukje van 5 cent, dat past perfect. Na een tijdje aanzien bleek het nog steeds niet te werken.

Vandaag is de installateur geweest en het bleek dat het motortje simpelweg defect was. Deze is vervangen en het zou weer moeten werken. :mrgreen: :mrgreen:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu