Stank uit keukenkastje

DennisMeurs

  • #1
Hallo allemaal,

Kort geleden zijn wij verhuisd. Helaas hebben we regelmatig last van stank uit het keukenkastje waar de afvoer in is verwerkt.
Dit is de huidige situatie:


Een paar opmerkingen;
- de stank komt vanuit het kastje
- de gootsteen zelf stinkt niet
- de sifon zit vol met water

Mijn vraag aan jullie is waar de lucht dan vandaan kan komen? Zit de afvoer van de vaatwasser verkeerd aangesloten? Of zou het uit de beluchter die erop zit kunnen komen?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
Alvast bedankt.
Groet Dennis
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het zou uit de beluchter kunnen komen. Indien deze niet goed meer werkt, bijv. omdat er allemaal rommel / vet tussen zit, blijft ie na beluchten open staan en dan zit je in directe verbinding met het riool. Je zou de gehele sifon los kunnen schroeven en dan het beluchter gedeelte controleren / schoonmaken. En indien nodig vervangen. Zo'n schroefsifon is erg makkelijk uit elkaar te halen.

Een andere mogelijkheid is dat de stank uit de afvoerslang van de vaatwasser komt. Het is niet gebruikelijk deze zonder sifon aan te sluiten, rechtstreeks aan een aftakking van de afvoer. Als er dan ergens een klein kiertje zit is dat voldoende voor stank.

Ik zou zelf kiezen voor óók een sifon in de vaatwasserafvoer óf de vaatwasserafvoer aansluiten op een aftakking boven de sifon van de wasbak. Daarvoor bestaan complete aftakstukken.
 

DennisMeurs

  • #3
Bedankt voor je reactie Kees. Ik heb een nieuwe sifon met vaatwasser afvoer besteld. Dan ga ik dat van het weekend eens proberen
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dan wel die onderste aftakking goed afsluiten. Waarschijnlijk past er wel een standaard schroefdop van een eindstuk op.

Zo niet dan voor de test zorgvuldig dichtmaken met een stuk stevig karton oid. op maat (rondje) en lekker veel ducttape. Kun je het altijd nog in originele staat herstellen om er een echte aftakking vam te maken. Lijmen van een eindstuk is zo definitief.

Succes en laat je even weten wat het resultaat was?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik zou ook de plint er een afhalen om onder de rest van de kastjes te kijken eigenlijk ziet die afvoer er keurig schoon uit
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het zou uit de vaatwasser kunnen komen, er zit geen sifon in de afvoer van de vaatwasser.
De afvoer van de vaatwasser dient aangesloten te worden op de sifon bovenin, er zijn sifons met een tuitje te koop, speciaal voor de afvoer van de vaatwasser.

 

DennisMeurs

  • #7
Bedankt voor jullie reacties. Afgelopen week heb ik de stank nog eens goed in de gaten gehouden en het bleek erger te worden wanneer de vaatwasser aan had gestaan. Daarmee dus de conclusie getrokken dat die de oorzaak was. Uit voorzorg ook maar de t splitsing verwijderd.

Zie hier het resultaat;Het lijkt erop dat het probleem nu is verholpen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ziet er prima uit! :prima:

Bedankt voor de terugmelding.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu