Stank door bevestiging CV leiding muur

Jonan

  • #1
Sinds ik nieuwe buren heb (die roken), is het mij opgevallen dat één kamer bij mij in huis meerdere keren per week volstaat van de stank (van het roken). Eerst dacht ik dat de buren buiten roken, en de geur via het raam naar binnen komt, maar het is mij opgevallen, dat als het raam volledig gesloten is, en de buren niet buiten roken, de geur ook naar binnen komt. Ik ben eens gaan ruiken waar de stank het meest vandaan komt, en ben bij de bevestigingen van de CV leiding uitgekomen. In deze kamer zitten de leiding op een andere manier bevestigd dan in de meeste ruimtes, zie foto's. Het lijk wel alsof de bevestiging de muur in gaat, in een gat dat groter is dan de bevestiging zelf. Dit gat is ook waar ik de rook stank het meeste ruik. Weet iemand wat dit voor soort bevestigingen zijn, ik heb het zelf niet eerder gezien (zie foto's waar de leidingen los zijn van de bevestiging). Ik zat er zelf aan te denken om alles rondom de bevestiging dicht te kitten/plamuren, of om de bevestiging volledig te verwijderen en er andere op te zetten (die op de muur geschroefd worden).
Weet iemand wat voor bevestigingen dit zijn en hoe ik deze los krijg? En heeft iemand dit zelf ook ervaren, en mogelijk een (andere) oplossing?

WhatsApp Image 2022-01-30 at 15.01.51.jpeg WhatsApp Image 2022-01-30 at 15.01.51 (1).jpeg WhatsApp Image 2022-01-30 at 15.01.51 (2).jpeg WhatsApp Image 2022-01-30 at 15.01.51 (3).jpeg
 

DSR9500

  • #2
Erg bijzonder. Maar kzou het gewoon verwijderen en dicht maken.

En dan nagaan of de lucht weg blijft.

Kun je eens een foto van meer afstand maken.
Misschien is een nieuwe beugel als dan niet wat verschoven wel overbodig....
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Dit zal een afstandsbus zijn, welke ook als plug gebruikt wordt.

Helaas is kierdichting bij oudere woningen een zwak punt.

Om te voorkomen dat jouw woning lucht uit een andere woning zuigt, is het belangrijk om onderdruk in je eigen woning te voorkomen: Zorg dat er altijd voldoende ventilatie is, dus roosters en/of klepraampjes open houden (tenzij het heel hard waait en oncomfortabel wordt) als de ventilatie en/of de afzuigkap aan staan.
 

Jonan

  • #4
Bij deze een foto van wat verder weg (onderin, niet zichtbaar op de foto, zit een 3e bevestiging).
In de betreffende kamer staat het dakraam altijd op de ventilatiestand, en ook daarmee komt de stank dus binnen. Niet overal staan de roosters open, ik zal hier is mee beginnen!
Heb je ook een idee hoe ik de bussen eruit krijg, gewoon trekken of draaien denk ik?

WhatsApp Image 2022-01-30 at 15.17.50.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Volgens mij kan je de bus losdraaien en als deze ca 1 cm naar buiten is er een klap op geven dan schiet de keilbout in de wand los en kan je het geheel eruit trekken.

Vaak komt de lucht uit de spouw, en dan onder de vensterbank/ aansluiting kozijn naar binnen.
 

Klusser1954

  • #6
Lijkt een soort spanbus, diameter een fractie groter als het boorgat.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het zijn inslagankers.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Wat ook van invloed is van welke kant komt de wind. Zet je ramen open aan de lijzijde trekt er lucht in de woning, dus kans op lucht van de buren.
Komt de wind van de loefzijde wordt de druk in de woning iets hoger en is er kans dat er minder lucht van de buren bij jullie in de woning komt.
Van welk jaar is de woning.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu