Stank bij doortrekken toilet

Karper!17

  • #1
Hi iedereen,

Sinds een week of anderhalf hebben we in de badkamer (1e verdieping) een probleem met het toilet. Na het doortrekken komt er een flinke (kortstondige) stank uit het toilet naar boven. Het beste te vergelijken met een rioolachtige lucht. Na een aantal minuten is de lucht weer weg (waarschijnlijk door de mechanische ventilatie weer afgevoerd) en na een volgende keer doortrekken begint het feest opnieuw. Er is niet iets aanwijsbaars dat rond de tijd van het ontstaan van het probleem is voorgevallen.

Het is een hangend toilet in een nieuwbouw huis van circa 2 jaar oud. Stank komt niet uit de stortbak en het water in de WC kleurt ook niet mee. Er staat ook genoeg water in de pot. We hebben er geen last van in de douche of wasbak in de badkamer en ook niet in de wasbak/toilet op de eerste verdieping. Buren hebben er geen last van.

We zijn zeer erkentelijk voor alle tips of ideeën!
 

Verwarming 138911

  • #2
Als je (nieuwbouw) huis 2 jaar oud is zou ik de aannemer eens contacten ivm garantie.
Klinkt als iets met de rioolbeluchting of iets in die richting.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kan nog eens goed naar het stankslot in de WC pot kijken tijdens het doorspoelen. Het slot kan heel even open worden getrokken zodat er lucht uit het riool in de badkamer komt.
Er kan nog wat water uit de stortbak enz. komen en dat zorgt ervoor dat het stankslot zodanig met water wordt gevuld en weer is gesloten.

Mechanische ventilatie zou een onderdruk in de badkamer kunnen geven waardoor er even lucht uit het riool wordt gezogen.

Op naar de aannemer.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Controleer ook je wc pot er zit verschil in de diepte van stank afsluiting net wat @Wgb zei.
Naamloos.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu