Stank afvoer badkamer+stank wasmachine

Vlinder30

  • #1
Het begon met stank van de wasmachine+afvoer (bijkeuken, beneden dus).
Dit proberen te verhelpen dmv wasmachine op 90 graden laten draaien, met soda etc.etc. Daarna dezelfde stank (en dan nog erger!) in de badkamer, kwam uit 1 vd wastafels omhoog (badkamer is boven). Alles door laten lopen, doorgespoeld met soda, bleekwater etc. Dit leek even te helpen. Daarna begon ineens bij het doorspoelen vh toilet (badkamer) die wastafel te borrelen en kwam in de douchebak afvoerwater omhoog :? Brr. Dit opgelost door met een ouderwetse plopper het (omhoog gekomen) water in het toilet vd badkamer te ontstoppen, toen liep alles weer weg. Probleem verholpen. Dachten we, nu ong. 6wkn.verder zitten we al weer 2weken met dezelfde mintgeur achtige stank. De geur in de badkamer is niet te harden en lijkt nu uit de andere wastafel te komen, ook de geur achter de wasmachine is weer terug :cry: HELP Wat zou dit kunnen zijn en wat zouden we hier aan kunnen doen?? PS er zit een onluchtingspijp op het dak boven de badkamer, en het is een vrij nieuw huis.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je riolering als die gebruikt word die zuigt je waterslot in je sifon weg zodat er vrije uittreding van riool gassen ontstaan.

is de ontspanning naar het dak wel open?

Ook kan het zijn dat de riolering onder de vloer verzakt is of uit de beugels geknapt is.
Of een combinatie van een beginnende ontstopping.

je zei een vrij nieuw huis zit hier nog bouw garantie op?
 

Vlinder30

  • #3
Nee, zit geen garantie meer op
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Had je de rest van me vragen ook gecontroleerd?
 

Vlinder30

  • #5
We hebben net de ontluchter op het dak doorgespoeld met een hogedrukreiniger en een fles ontstopper in beide wastafels in de badkamer gedaan. Hopen dat dit helpt. Op de ontluchter van het dak zat trouwens wel een roostertje, waar eigenlijk al het buiten stof en (kleine) blaadjes zo doorheen zouden kunnen, dus misschien zat daar het probleem wel. Laten we het hopen :wink:
 

Vlinder30

  • #6
Onder de vloer is trouwens alles oké, dus dat is het niet
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Kan je een foto maken van onder de vloer zodat we kunnen zien wat voor leidingen er zitten.

zit er ook een ontstoppings stuk onder de vloer dat je kunt kijken als er ook water in staat.

lees ook eens deze topic klik hier hier staat ook van alles over volle leidingen en stank
 

Vlinder30

  • #8
Probleem lijkt (tijdelijk/definitief?) verholpen. Er is geen stank meer op dit moment. We hebben de ontluchting op het dak doorgespoeld met een hoge druk reiniger, beide wastafels doorgespoeld met kokend water met soda en ook nog eens met schoonmaakazijn, voor de zekerheid nogmaals de wasmachine aangezet op het heetste programma met schoonmaakazijn... :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu