Stank vanuit afvoer keuken

Flekew

  • #1
Beste mensen,
Sinds een paar weken hebben wij last van stank vanuit de gootsteen putjes. Afgelopen week is er een nieuwe vaatwasser geplaatst waarna de stank alleen maar erger is geworden.

Wat ik inmiddels heb gedaan is:
sifon losgehaald en schoongemaakt, hier stond water in. Verder stinkt het niet in het keukenkastje. Het meest bijzondere vind ik nog dat de linker gootsteen put een stuk meer stinkt, deze gebruiken we overigens amper. De stank verdwijnt ook niet als de vaatwasser niet draait, de laatste keer dat de vaatwasser aan stond was afgelopen zondag en de stank is nog steeds aanwezig.

Wat kan deze stank veroorzaken? en wat kan IK er zelf aan doen, voordat ik een loodgieter er eens naar laat kijken/ruiken?

Dank alvast voor het meedenken!

afvoer 1.jpg afvoer 2.jpg afvoer 3.jpg gootsteen 1.jpg
 

ADDave

  • #2
Tja ik zie geen rare dingen in de manier van aansluiten. Evt. de soda + azijn methode gebruiken en met zo heet mogelijk water door spoelen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Dus voor de nieuwe vaatwasser had je ook al stank.
vandaar ze al eerder een sifon met beluchter hebben geplaatst.
Loopt het water wel goed weg als de bak vol staat?
 

Flekew

  • #4
Hoi Henk, het is eigenlijk na het plaatsen van een nieuwe, grotere vaatwasser een heel stuk erger geworden, daarvoor stonk het sporadisch. Water loopt goed weg geen bijzonderheden.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Stinkt het ook bij mist?
En heb je al eens onder de vloer gekeken of is het een etage woning?
 

Flekew

  • #6
Bij mist, geen idee is niet echt mistig geweest de afgelopen tijd. Verder woon ik in een polder, voorheen stond er altijd een laagje water in de kruipruimte. Ik vermoed dat dat door de droogte nu een stuk minder is. Wil je dat ik dat ik in de kruipruimte kijk?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Het kan ook wezen dat je leiding verzakt is en dat de riool gassen ergens bij een spoeling er uit geperst worden.
Maar dan moet het vaak meer klokken
Je zei het ruikt niet in keuken kastje dan zal die vloer wel van beton zijn anders rook je de geur van de grond onder de vloer.
Ook willen die over lopen erg stinken achter die rooster tussen die beide spoel bakken.
vaak zitten die vol drap.
 

Flekew

  • #8
Eigenlijk is alle ellende begonnen nadat de nieuwe vaatwasser is aangesloten... de monteur was nogal haastig en onvoorzichtig, maar ik snap niet hoe dit voor deze stank kan zorgen..
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Is er wat veranderd aan de afvoer dan?
Je zegt het stinkt niet in het aanrecht kastje dus daar is geen open riool en meer word ook niet in beeld gebracht dan die sifon.
Hoe is de afvoer verder aan gesloten laat even wat meer zien dan je sifon alleen.
 

Flekew

  • #10
Sorry Henk voor de wat late reactie. Ik heb inmiddels alle stukken die ik kon loshalen losgehaald en grondig gereinigd, hier bleek wel behoorlijk wat viezigheid in te zitten. Verder heb ik een flink aantal foto's gemaakt, zie onderstaand :). Het blijft vreemd de dat stank nu eigenlijk alleen uit het linker "kleine" putje van de wasbak komt (zie eerder geplaatste foto van de wasbak). Mogelijk moeten we deze nog een aantal keer grondig reinigen.

dank voor je hulp in ieder geval

20220901_155402.jpg 20220901_164708.jpg 20220901_161259.jpg 20220901_172449.jpg 20220901_172517.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu