Standleiding gebruiken voor luchtafvoer badkamer.

Marley

  • #1
Goedendag

Zou het mogelijk zijn om mijn standleiding die door het dak op zolder gaat ook te gebruiken als luchtafvoer voor mijn badkamer die ook op zolder zit.
Ik zat te denken om daar een afvoerpijp voor te gebruiken die ook op je cv ketel zit, met een aanvoer en afvoer in dezelfde pijp.
Afvoer badkamer dan op de afvoerkant waar normaal afvoergassen van de cv ketel op zit , en standleiding aansluiten op aansluiting waar cv ketel lucht aanzuigt.
Ik heb veel pijpen op het dak staan en als ik er eentje zou kunnen weghalen heb ik meer ruimte om een zonnepaneel extra neer te leggen.
Ik hoor het graag.
Met vriendelijke groet.
M Versteeg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
En als er dan iets fout gaat heb je rookgassen in je badkamer. Rookgassen bevatten koolmonoxide. Voordeel daarvan is dat je dat niet ziet, niet ruikt, je gaat gewoon zonder problemen dood, hoogstens krijg je het even wat benauwd.

Je denkt toch niet dat het aansluiten van ventilatie op aan/afvoer van een ketel toegestaan is?

En de standleiding die dient te ontluchting van het riool is niet bruikbaar voor ventilatie (als je dat al bedoelde). Want dat stinkt als de hel naar... riool!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Zijn bedoeling is om een concentrisch systeem te maken met lucht toe- en afvoer voor de badkamer.
Het is niet de bedoeling om daar een ketel op aan te sluiten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
O dan heb ik de vraag verkeerd begrepen.
Is de vraag of de ontluchting dan niet te dicht bij de ventilatieopening komt te zitten en dat je kans op rioolstank in de badkamer gaat hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu