Standaard maten badkamer

Mart

  • #1
Is er een site waar alle veel voorkomende hoogtes en montagevoorschriften in staan mbt wastafels, kranen, etc?

Groet
Mart
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik heb even wat gegoogeld, en kwam wat informatie tegen, vooral van wooncorporaties. Het blijkt dat er verschillende gedachten zijn over de hoogte van bijvoorbeeld een wastafel. Woningcorporaties hebben het over 90-95 cm, een bouwmarkt over 80 cm boven de vloer. Nogal een verschil...

Mijn eigen wastafel heb ik op 90 cm gehangen (vloer - bovenrand wastafel). Ik ben 1.72 lang, dus niet echt lang. Lager moet ie echt niet, dan moet je door de knieen.

Montagevoorschrift: beetje afhankelijk van betreffende wastafel en betreffende kraan... Beter even bij sanitairzaak of bouwmarkt kijken, dan zie je het meteen.

Veel wastafels worden mbv een ophangsetje bevestigd = 2 pluggen, 2 bouten met aan één kant houtschroefdraad en aan andere kant schroefdraad voor een moer (+ringen). Moer altijd alleen maar met de hand vastdraaien, vooral niet met een steeksleutel oid, dan breekt het porcelein... Naderhand randen afkitten, dan zit ie muurvast.

Voor de kraan moet je meestal een randje porcelein uit de wastafel wegtikken, best wel eng. En de kraan zelf wijst zich zelf, zit meestal een tekeningetje bij, kraan van boven er in, ringetjes ertussen en eronder en moer aan de onderkant.

Zelfde voor de sifonaansluiting. Wijst zichzelf (vind ik...)

Zie o.a. volgende kluswijzers

Wooncorporaties
Kluswijzer sanitair


Bouwmarkten
pagina's niet gevonden

De meeste bouwmarkten hebben op hun site uitgebreide klustips en kluswijzers staan, naam van de bouwmarkt + .nl of soms .com
 

Mart

  • #3
Hartelijk bedankt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu