Sifon maken in standaard PVC rond 75mm (in buis of mof)

ZichtBouw

  • #1
Ik heb in de vloer een standaard rioolbuis gemaakt, recht naar beneden de vloer in, ingestort zonder putje.
Nu wil ik in die buis een sifon hangen, eventueel op de buis een rechte mof (de buis is niet strak ingestort, maar met randisolatie van 5mm er omheen).
Het sifonnetje moet dus geen opstand hebben, maar mag ook niet in de buis kunnen vallen. ook geen kraag van 100mm of meer.
De hele afvoer was bedoeld als een verborgen afvoer in de wand, maar alle standaard wandafvoeren hebben alsnog een afvoer naar opzij en niet naar beneden.
ik zat te denken aan een lichte bal van ca 90mm, als dan water toestroomt, gaat ie drijven en laat ie het water door. Zou dat werken ? Wat voor bal ?
Of anders een bakje dat er net in past, er niet invalt, met daarin een vlotterballetje ?
 

ADDave

  • #2
En met lijmbochten zelf een sifon maken?

Ben overigens wel benieuwd wat je erop gaat aansluiten waarvoor je een buis 75 nodig hebt.
 

ZichtBouw

  • #3
doucheputje...
 

ZichtBouw

  • #4
maar eventueel is er ruimte om te verkleinen voor die sifon, naar 50mm
 

ADDave

  • #5
Aha, dat kon ik er niet echt uithalen.
een doucheput heeft in principe altijd een waterslot en hebben allemaal een 50mm aansluiting. Ik snap dus niet echt waarom je dan een sifon wilt hebben.

Die buis 75mm die aangegeven wordt in het document is de basismaat, maar die mag de eerste 3,5 meter gereduceerd worden naar 50mm.
Staat wel in de NTR 3216 maar hier dus niet. Je bent dus een beetje op het verkeerde been gezet door een gebrekkig document.
 

ZichtBouw

  • #6
super, dank je wel voor de toelichting. Docuheputjes hebben een inbouw van meer dan rond 75 en dat is nu lastig uit de beton te hakken/frezen.boren, dus het zou ideaal zijn als ik een putje zou vinden dat vlak, dus zonder opstand, IN de mof of buis van 75 zou passen. Als ik die vind, dan mag dat inderdaad het stankslot zijn. Maar zodra dat putrandje boven de vloer uitkomt blijft er altijd water in de douche staan.
 

ZichtBouw

  • #7
misschien zoiets:
ali
 

ZichtBouw

  • #8
... of zoiets in de bovenkant buis hangen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu