Wc pot afmetingen , standaard.

Fmrama

  • #1
Hallo,
Ik heb een wc pot van sphinx 280 met onderafvoor en opbouw reservoir. Tzt wil ik die vervangen, omdat er glazeur in de pot bij de afvoer weg is.
Zijn de afmetingen voor de waterafvoer naar het riool en de plaats van de 4 schroefgaten op de grond standaard maten?
 

Dimkal

  • #2
Denk niet dat het glazuur weg is uit de pot dat is namelijk zo goed als onmogelijk tenzij je dagelijks met zoutzuur/chloor achtige schoonmaakmiddelen aan de slag bent geweest. Veelal gaat het om kalkaanslag, eventueel kun je dit met een goede kalkverwijderaar oplossen. Haal bijvoorbeeld het sifon leeg door deze leeg te scheppen met een beker of grote spons. Daarna prop je een doek doordrenkt met kalkaanslag verwijderaar in de hals en laat je dit een nacht intrekken en vervolgens goed schoonmaken.
 

Fmrama

  • #3
Ik zal nog eens goed bekijken. Een aantal jaar geleden had ik steeds verstopping , toen heb ik met een tuinslang in de pot / sifon gestoken en kwam er ook een stuk steenachtig materiaal los. Het kan dus ook kalk zijn zoals je zegt. (Overigens zijn de verstopping opgelost, doordat de gresbuis rondom het huis vervangen is door pvc)
 
  • Like
Waarderingen: Dimkal

Fmrama

  • #4
@Dimkal Je hebt helemaal gelijk. Het blijkt een aardige kalk kwab te zijn. Even de hand in de pot gedaan. Het ligt er boven op en vergruist als ik het eraf krab. Ik ga nu wat ontkalker erin doen.
Dank voor de tip!
 
  • Like
Waarderingen: Dimkal

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu