Stabilisatieprobleem Lavamat 6250

A

Anonymous

Gast
  • #1
Weer een nieuwe site ontdekt, wat een hoop antwoorden!

Heren/dames,

Ik heb een Oko Lavamat 6250. Bij haar 1-na-laatste wasbeurt viel me al op dat het draaien van de trommel al niet soepel ging: al na een kwart omwenteling van de trommel kwam deze weer tot stilstand, waarna dit feest zich herhaalde. De was heeft het einde wel gehaald.

Vandaag probeerde ik het met een nieuwe was. Ook hier kwam er geen halve omwenteling uit. Ik heb de machine (met de was erin) opengemaakt en het viel me op dat de trommel niet erg los zit (ben geen expert...), maar bij een omwenteling wel door de hele kast geslingerd wordt en zelfs de buitenwand raakt met een klap.
De veren zijn nog goed, verder ook geen zichtbare schade gevonden.

Ik heb het idee dat de stabilisatorstangen die aan de onderkant van de trommel zitten op 1 of andere manier gaar zijn. Zou dit kunnen? En dan de hamvraag: zijn deze dingen los verkrijgbaar en te vervangen, of zal ik binnenkort een reis naar de Kringloopwinkel moeten maken?

Alvast bedankt voor de reacties,
groeten,
Michel
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Beste Michel, de schokbrekers zijn bedoeld om de wastrommel stabiel te houden, maar je zegt ook " de trommel draait niet goed rond", heb je al naar de koolborstels van de motor gekeken?? Deze kunnen nl versleten zijn waardoor de trommel niet goed draaid. Verder, de schokbrekers zijn los leverbaar, maar komt niet zo heel veel voor in de verkoop.

Succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Witgoedmonteur, bedankt voor je veel te snelle reactie ;-) ! De trommel draait niet goed rond, inderdaad. Dit komt echter omdat de gehele trommel heen en weer geslingerd wordt in de wasmachine. Alsof hij dus alleen aan de veren hangt, niet meer ondersteund en tegengehouden wordt. Koolborstels lijken nog goed te zijn in elk geval. Ik denk dat de stabilisatie-beveiliging in werking treedt zodat de trommel weer tot stilstand komt. Heb je enig idee waar ik deze dempers op de kop zou kunnen tikken? Of is er iets anders te verzinnen? De wasmachine is al 2e-hands (Kringloopwinkel), dus hij is al snel totall-loss denk ik.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Hallo Michel, heb je het idee dat de trommel versneld draait, dan grijpt inderdaad de electronic in, er is dat sluitting in de thyristor op de motorprint, deze zijn niet via AEG te koop maar via een electronicazaak, De schokbrekers kan je een beetje contoleren door te voelen of er speling in het huis zit, bij speling zijn de schokbrekers defect, maar dit verklaart dan nog niet dat de motorelectronic ingrijpt, deze controlleerd dit nl niet, alleen maar volgens het "fietsdynamoprincipe" of en hoe snel de motor draait. Als de machine al 2e hands is en veel gebruikt is een ritje kringloop mischien niet verkeerd, kijk dan of je ongeveer hetzelfde kunt kopen, heb je nog wat aan de onderdelen van deze machine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu