AEG lavamat geluiden bij centrifugeren

Zappylula

  • #1
Wij hebben een AEG lavamat 5.0 wasmachine en die maakte bij de laatste wasbeurt heel veel geluid bij het centrifugeren (gluid klinkt als Zandvoort circuit in combinatie met het vermalen van bot). We hebben hem door laten gaan tot het einde. Kleding was iets natter dan normaal, trommel draait nu niet meer. We hebben de achterkant even open gemaakt en daar lijkt er iets gepulverd want veel zwarte kleine stukjes plastic of iets anders. Weet iemand misschien wat er aan de hand is? Dank :)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je beschrijving geeft op mij de indruk van kapotte lagers, hetgeen bij moderne wasmachines vrijwel altijd het einde van de wasmachine betekent.

Je typevermelding Lavamat 5.0 is wel erg summier. Heb je geen gegevens van het typeplaatje? Vooral het PNC nummer is belangrijk om te weten hoe de machine is opgebouwd.

Je zou ook nog even wat foto's van die achterkant en de betreffende stukjes plastic kunnnen plaatsen. Misschien is er iets aan te herkennen.
 

Zappylula

  • #3
Dank voor je reactie. Ik ga de gegevens achterhalen en zal straks ook een foto posten.
 

Zappylula

  • #4
Hierbij de fotos!

EA766C3D-31AA-4BAB-97C2-14F933B679CA.jpeg 45D08E98-60E3-4BE6-B81E-693A851E524D.jpeg BCB41A00-34C2-4918-8565-FEC6FB965A14.jpeg image.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Of koolborstels. Dat kan ook. Omdat hij nu niet meer draait. Tenzij het een koolborstelloze motor is. Dat is bij aeg nooit zo duidelijk. Hebben verschillende uitvoeringen. Staat er een witte kast met allemaal kabels eraan op de bodem tegen de zijwand ? Dat is dat wrs de motorelektronica en dan zitten er geen borstels op.
 

Zappylula

  • #6
Yes, witte kastje inderdaad aanwezig!
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Laat hem anders een draaien zonder snaar op centrifugeren. Dan weet je ook zeker of het uit de motor komt of de trommellagers. Een hoog geluid als een f1 auto duidt namelijk meer op motorlagers. En die kun je als je handig bent zelf vervangen.
 

Zappylula

  • #8
Kan dus verder geen kwaad? Gewoon leeg aanzetten op centrifugeren maar dan zonder snaar? Maak mij meer zorgen om het geluid alsof er bot werd vermalen/iets vast zat dat vermalen werd.
Ben trouwens zelf helemaal niet handig maar ken wel handige mensen.
 

Zappylula

  • #9
Kan ik hier geluidopnames delen?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #10
Nee zonder snaar kan geen kwaad. Geluidsopnames moet je via youtube o.i.d even delen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu