Spouwmuur water komt binnen

Patch_711

  • #1
Hi,

Ik ben nieuw op dit forum .

Momenteel heb ik een probleem dat al zeker een jaar duurt. Ik heb een appartement (bovenste verdieping), die last heeft van water dat binnenkomt zodra het regent. Het water komt alleen als je in woning staat in de linkerhoek. Dit is zowel in de keuken, als bij de deur. Bij de deur is ook schimmelvorming geweest. Anderhalve week hebben zijn ze langs geweest en hebben ze deur iets strakker gezet, met de opmerking het komt via de spouwmuur werd niets gedaan. Dat zou niet kunnen. Nu regent het hard, precies vol op de muren, en testen met keukenpapier laat zien dat aan beide kanten (keuken en voordeur) water binnen aan het komen is.

Nu heb ik alles doorgestuurd naar de aannemer, want er zit nog bouwgarantie op (nieuwbouw 2018), maar ik - ben totaal geen expert op dit gebied - betwijfel of ze het ooit gaan oplossen, want ik hoor dat er meerdere in het complex last hebben van water binnenkomen via o.a. deuren en dat het al jaren speelt.

In de bijlage foto's, Een van de voordeur, wat rood omcirkelt is als je daar met keukenpapier ingaat, dan neemt deze vocht op. Daarnaast is het ook nat onder het kozijn. De tweede is van de keuken, daar zie je de nattigheid zitten in de hoek die binnenkomt.

Alvast dank voor reacties!

Voordeur_1.jpg Keuken_1.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Laat dit door de vve (en de aannemer) oplossen. Wij geven alleen ondersteuning bij klussen die je zelf uitvoert. Als zij er niet uitkomen, stel dan voor er een bouwpatholoog bij te halen. Aangezien er garantie op zit, zijn de kosten dan voor de aannemer. Als je het gekocht hebt met een waarborggarantie, schakel hun dan in als de aannemer tegenstribbeld. Maar zoals gezegd is dit allereerst een taak van de vve.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu