Spots dimmen niet laag genoeg.

Ajetoobuur

  • #1
Hoi allemaal,

In mijn nieuwe badkamer heb ik zes LED inbouwspots (Philips Dive 5,5W) aangesloten op een Gira LED dimmer (type 245500).

Als ik de dimmer naar de allerlaagste stand draai, branden de spots echter nog bijna op vol vermogen, van dimmen is dus nauwelijks sprake.

Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

Ook valt me op dat als ik de dimmer helemaal uitschakel (indrukken dus), de spots nog een piepklein beetje licht geven. Niet hinderlijk, maar misschien dat dit met het nauwelijks dimmen verband houdt?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
In deze dimmer kun je de minimale stand instellen, dat al eens (opnieuw) geprobeerd?

Ook kun je de dimmodus handmatig instellen (auto, faseaansnijding, faseafsnijding). Als automatisch niet goed werkt, zou je de andere standen kunnen proberen (ik zou eens beginnen met fase-afsnijding).

Heb je een nuldraad aangesloten op de dimmer of is dat nog mogelijk? Dat wil ook wel eens problemen zoals bijvoorbeeld het nagloeien oplossen.
 

Ajetoobuur

  • #3
Ik vind een handleiding van de 245000 online waarin staat dat op de dimmer zelf (dus onder het afdekplaatje) een drukknopje zou zitten waarmee je de dimmodus kunt wijzigen en minimale niveau kunt instellen. Maar dat knopje zit er bij mij niet.
 

Ajetoobuur

  • #5
Het werkt, bedankt!
Ik dacht tijdens mijn aankoop onderzoek te hebben gezien dat deze typen alleen qua max vermogen verschilden, wat suf.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu