Spiegel ophangen in badkamer

MBMM

 • #1
Ik wil een spiegel ophangen in de badkamer maar ik zit met het probleem dat de muur waar hij aan moet komen te hangen dieper ligt omdat de tegels stoppen op een bepaalde hoogte. De spiegel hangt dus gedeeltelijk op de tegels. De spiegel komt op 2 schroeven te hangen en de schroeven moeten volgens de handleiding 5mm uit de muur steken. Kan ik daar ook 1cm van maken zodat ik de ruimte van de muur en de tegels kan overbruggen of is hier een andere oplossing voor? Het moet wel veilig hangen natuurlijk.

20200828_164134.jpg 20200828_162154.jpg Screenshot_20200828-191306_Drive.jpg Screenshot_20200828-191258_Drive.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Ja dat kan. Je zult wellicht net iets langere schroeven moeten gebruiken. Tussen de montageplaat en de muur zou je ook enkele sluitringen / revetten kunnen doen om het stevigheid te geven.
   

  MBMM

  • #3
  Bedankt voor je antwoord! Daar zat ik zelf ook aan te denken. Is dit veilig genoeg om dan de spiegel aan op te hangen als ik lange schroeven gebruik en dan een stuk uit laat steken en vervolgens ringen erachter doe om de ruimte op te vullen? De spiegel weegt ongeveer een kilo of 10.

  Wat voor ringen kan ik het beste gebruiken en welke maat? Ik kon niet iets vinden wat mij goed leek maar wellicht zoek ik niet goed genoeg. Ik heb gekeken naar nylon vulringen en metalen vulringen maar kon niet echt wat vinden.

  Kan ik hiervoor trouwens een 6mm plug gebruiken of is het nodig om een 8mm te gebruiken?
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #4
  Ja dat hangt dan stevig. Is niet heel spannend. Je moet opvullen met ongeveer dezelfde dikte als het tegelwerk. Ik zou voor 8 mm pluggen gaan (hoewel 6 mm van goede kwaliteit pluggen waarschijnlijk al genoeg is). Schroeven van bijvoorbeeld 6x50 of 6x60. Je kunt dan metalen carrosseriering van m6 of m8 gebruiken om op te vullen. Die zijn bij iedere bouwmarkt te koop. Zie link.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu