Spiegel ophangen tegels en gipswand

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil graag een spiegel ophangen boven de wastafel in de badkamer. De wand is voorzien van tegels, het leek dus allemaal in orde. Nadat ik 1 gat heb geboord blijkt achter de tegels een gipswand te zitten. Deze is dus niet geschikt om met een normale plug en schroef de spiegel op te hangen.

Wie heeft er advies voor mij?

Is het wellicht ook mogelijk de spiegel op de tegels te lijmen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Beste Paul, er bestaan speciale pluggen om te gebruiken in gipswanden en dergelijke, de zgn holle wand pluggen. Deze zetten heel sterk uit achter de gipsplaat. Even naar vragen bij de dhz-zaak, met de ophanghaken erbij zodat ze weten waar het om gaat.

Lijmen kan ook. Er bestaat speciale lijm voor spiegels. Reden voor die speciale lijm is dat gewone lijm de reflecterende lijm aan de achterkant van de spiegel kan aantasten.

Een derde methode is mbv dubbelzijdig plakband met een schuimlaagje ertussen.

Zie voor lijmen van de spiegel bijv. deze site, kies dan "lijmadviseur" en volg de vragen, zowel met gladde als niet gladde ondergrond! Om er zeker van te zijn dat je de spiegel in één keer recht plakt kun je het beste mbv gekleurd plakband de buitenhoeken even markeren op de tegels! zo kun je de spiegel in één keer goed vastplakken!... Succes,

KlusKees

Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu