Sommige ruimtes/radiatoren worden niet warm

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #21
Ik zou hem helemaal dichtdraaien en dan een paar slagen open. Waar staat je maximale vermogen van de ketel op ingesteld?
 

Egbert1970

  • #22
De resultaten van de nieuwste meting.


Ik heb het ondertussen wel warm gekregen dus ga even op de douche zitten :-(

Wat ik raar vond is dat de schoorsteen modus na een minuut of 10 uitviel.

Weet iemand trouwens hoe ik de vloerverwarming per zone kan regelen @ingmar jij zou de vloerverwarming maar twee of drie slagen openzetten als ik het goed begrijp?

Hoe zie ik waar het maximale vermogen op staat ingesteld..want ik vertrouw mijn handleiding niet ik kwam niet via d71 achter mijn aanvoertemperatuur maar via d5
 

Marcn88

  • #23
Klopt de meting wel, als u met 75 graden aanvoer temp bij de ketel weggaat heb je wel erg veel verlies als je maar met ongeveer 40 graden bij een radiator aankomt.
kzou bijna denken dat de pomp defect is in het toestel,helemaal met deze aanvoer temp en dan al op schoorsteenveger functie na 10 min uitschakelen.
u zou de pomp is kunnen testen door het scroefje er voorop is uit te draaien en dan de schroevendraajer is door dit gat te steken en dan kijken of de pomp makkelijk stil gaat staan
 

Egbert1970

  • #24
Ik meet boven en onder aan de voorzijde van de radiator. Het vlakke horizontale stuk. Alle radiatoren staan vol open. Vloerverwarming staat op ongeveer 38 graden.

Dank voor die tip van de pomp en die leg ik zeker voor aan de monteur als die komt, maar ik durf die test zelf niet te doen. Ik ben geen expert.

Ik weet niet wat schoorsteenvegers mode is en waarom die stopt na een bepaalde tijd.

Ik heb net de vloerverwarming nog drie slagen dichtgedaan. Dus vijf dicht, en nog vier open. Dat wil ik zo houden. Zag dat het ongeveer twee gaden scheelde per slag. Ben benieuwd of dat iets oplost. Zijn er radiatoren die geknepen moeten worden. Of verbaasd de delta t jullie niet?
 

Marcn88

  • #25
De delta t op sommige radiatoren klopt ook niet, maar eerst eens zorgen dat er meer warmte bij de radiatoren aankomt als de pomp slecht is nu en deze wordt eventueel vervangen zal de delta t over de radiatoren ook weer anders zijn
 

Egbert1970

  • #26
Even een stukje historie wat ik misschien eerder had kunnen/moeten vertellen wat jullie een beeld geeft.

Wij wonen nu sinds 6 jaar in de woning. Het probleem is al vanaf de eerste dag. De badkamer werd niet warm De rest van de woning was te doen vanwege het knijpen van radiatoren in bepaalde ruimte (met name beneden icm vloerverwarming). Daarnaast was het zo dat als we alles dicht zetten de badkamer warm wordt, dus er is geen flowprobleem in die zin dat de radiator wel doorstroming heeft.

Ik heb een keer een monteur gevraagd wat hij er van denkt en die gaf aan dat het thuis zou oplossen met een infraroodstraler. Wij hebben het opgelost met een losse elektrische radiator.

De vorige bewoner had beneden ook nog een gashaard hangen, die hebben wij gelijk weggehaald)

Ik las hier iets over het vermogen van de ketel en toen dacht ik weer aan de gashaard. Zou het kunnen dat het vermogen lager is ingesteld en daardoor de radiatoren niet warm(er) worden.

Ik durf zelf de pomp niet te doen en zit nu dingen te bedenken waardoor het aan iets anders zou kunnen liggen moet ik eerlijk toegeven. Als de pomp niet goed zou zijn, zou hij het dan zes jaar volhouden.
 

Egbert1970

  • #27
Het vermogen staat op 17kw
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #28
En wat voor thermostaat gebruik je precies? een aan/uit of een modulerende?
 

Egbert1970

  • #29
Een vaillant calormatic thermostaat. Geen modulerende volgens mij
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #30
Een calormatic is een modulerende thermostaat.
Eventueel ook nog weersafhankelijk.
doordat deze in de woonkamer hangt, die wordt verwarmd met radiatoren én vloerverwarming, vraagt hij waarschijnlijk gewoon hele lage watertemperaturen.
ik zou dus zeggen de temperatuur van de vloerverwarming omlaag, en de radiatoren in de woonkamer inregelen op een wat hogere delta T dan de rest van de woning.
Daardoor komt de warmteafgifte in de woonkamer weer in balans met de rest van de woning.

Let wel; dit is een lastig geval om in te regelen. Eigenlijk zou je een zoneregeling willen, waarbij de verschillende kamers of groepen kamers apart geregeld kunnen worden.
In dat geval blijven de kamers boven gewoon verwarmen, terwijl de warmtevraag in de woonkamer al gestopt is.
 

Egbert1970

  • #31
Klopt dat dacht ik ook, maar tijdens het ophangen aansluiten van de thermostaat bleek hij niet modulerend te zijn met mijn ketel.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #32
Ik heb het vermoeden dat er met de temperatuurmeting iets mis gaat. Je schreef dat je het er warm van kreeg met de ketel op de schoorsteenveeg stand, maar ik zie geen radiator die boven de 40 graden aanvoer komt. Dat kan ik niet helemaal rijmen eigenlijk...
 

Egbert1970

  • #33
Ja ik ook niet, maar ik kreeg het warm, de thermostaat bleef ook op 20,5 hangen. Misschien door het traplopen. Maar ik heb eigenlijk een bereconditie.

Ik meet op het vlakke stuk naast de radiatorknop en zo ook aan de onderkant.


De meter die ik gebruik is van een collega, recent gekocht bij lidl. Is een infraroodmeter.

Off topic. Ik vrees dat mijn expansievat gesneuveld is. Koud is de druk nu 1,4 , warm 1,9. Dat heeft geen vloed op de meting of schoorsteenvegerstand toch?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu