Software Honeywell chronotherm IV

Kloek77

  • #1
Ik heb vandaag een situatie gemaakt waarin de opwarmtijd van de cv-installatie nu s'ochtends langer zal zijn dan 's avonds.

Nu vraag ik me af de thermostaat hier vreemd op gaat reageren aangezien deze rekening houd met de opwarmtijd van het huis.

Weet iemand hoe die software geschreven is;
wordt rekening gehouden met de opwarmtijd van de laatste cyclus, wordt er een gemiddelde getrokken over een bepaald aantal cycli/dagen (zo ja hoe lang dan) of wordt er misschien wel een gewogen gemiddelde gebruikt?
 

Chathanky

  • #2
De rekenalogaritme is geheim :mrgreen:

Thermostatan maken veelal gebruik van de opwarmsnelheid van je woning en passen dit aan. Een huis in een koude periode doet er langet over om op te warmen dan in een milde periode.
Bij snelle omwisselingen van het weer kan het wel eens een dagje mis lopen.
Zoals de ts al aangeeft komt het aardig over een een gemiddelde waarde van een paar dagen en die waarde wordt elke dag bijgesteld. de laatste dag vervalt en de nieuwe dag wordt opgenomen in de berekening.
Veel meer is het ook niet naar mijn weten.
 

Kloek77

  • #3
Bedankt voor het antwoord,
de thermostaat lijkt niet teveel van slag te raken,
het lijkt er dus wel op dat er in elk geval een gemiddelde van meer dan 1 dag genomen wordt.

Nog een ander vraagje,
het gaat in dit geval om een extra ruimte die soms wel, soms niet meeverwarmd wordt d.m.v. een geprogrammeerde radiatorkraan.
Om genoeg warmte naar deze extra ruimte te krijgen heb ik alle overige radiatoren in het huis geknepen.

Kan dit schadelijk zijn voor de cv pomp indien er in die andere ruimte ook geen doorstoming is, of is een beetje doorstorming in de overige 5 radiatoren voldoende?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu