Sneeuwvorming op binnenunit airco

Carloderckx

  • #21
Chathanky schreef:
Ik ben benieuwd welke leiding invriest. Als dit vanaf het expansieventiel is dan is een verstopt of defect ventiel ook nog een optie.
De pers van de buitenunit naar de binnenunit de dunne leiding dit zie je ook op de fotos die ik heb geplaats.

Hij is gevacumeerd en was niets te zien of er lekkage was.
Ik heb zelf nog met zeepsop de flarekoppelingen gecontroleerd maar niets.
 

Carloderckx

  • #22
Ja als ik weet wat het probleem zou kunnen zijn zou het ook gemaakt kunnen worden, ik heb iemand met een metersetje en alles dus dat is niet het probleem.
 

Carloderckx

  • #23
Chathanky:
De retour bevriest niet de pers leiding maar het gaat erom dat mijn binnenunit helemaal volslaat met sneeuw/ijs en als ik hem even uitzet is het weer weg.
 

Chathanky

  • #24
Zeepsop als controlemiddel bij een leiding op vacuüm? Je zal dan nooit belletjes waarnemen zo.
De pers van de buitenunit naar de binnenunit de dunne leiding dit zie je ook op de fotos die ik heb geplaats.
Vermoedelijk toch een verstopping? met de meterset kun je middels de drukken en de temperaturen controleren. Als de zuigdruk te laag is vriest deze in.
Te weinig koelmiddel zou enkel het expansieventiel + een deel van de leiding doen bevriezen, niet de complete verdamper.
De corigerende voeler na de verdamper kan een verstopt ventiel niet corigeren.
Er zijn meerdere mogelijkheden.
Heb je gecontroleerd of de verdamper zijn koude kwijt kan Draait de fan van de binnenunit wel en is het filter van je binnen unit wel schoon?
 

Carloderckx

  • #25
Nee niet met vacumeren erna toen ie op druk stond als second opionion.
Wat stel je voor dat ik moet doen ?

Ik kan alleen de persdruk meten ik heb maar 1 aansluiting op de buitenunit waar ik iets op aan kan sluiten. Moet ik dan die

HP <2.45 MPa aanhouden ?
LP <0.7 MPa

Dit staat op de zijkant van de unit op het type plaatje
alleen hoe ik de LP meet ??
 

Carloderckx

  • #26



Afbeeldingen up-loaden via klusidee, merk op foto verwijderd, doet niet ter zake, mod.
 

Carloderckx

  • #27
Hallo chathanky

Ja ik heb de filters eruit gehaald en kap opengelaten en nog bevriest ie ook als hij op hoog toeren loopt wat normaal niet nodig zou moeten zijn.
 

Appeltje

  • #28
Ik had dit probleem ook... te weinig koelmiddel was de oorzaak, de capaciteit loopt dan ook duidelijk terug. Leiding bleek lek te zijn, dit gebeurde na een jaar. Was flink balen want de leiding zat in de muur.

Overigens ook een airco van zo te zien hetzelfde merk met een P.

Gr. Richard.
 

Klus aruba

  • #29
Ik heb met een raamunit ook dit probleem gehad en het bleek een lekkage te zijn.
Als de hogedrukleiding na het verlaten van de condensor/buitenunit bevriest is er te weinig druk/gas in de leiding. Kan de compressor zijn, kan te weinig gas in het systeem zijn. Het zou eventueel ook nog een verstopte filter in de het systeem zijn. In de meeste airco zit er nog een filter in de hoge drukleiding.
Je kan de hogedruk leiding meten indien je geschikte app. heb. De druk die je meet is echter afhankelijk van de omgevingstemperatuur en condensor temperatuur. Je zou de goede waarde behorende bij dat gas en temp uit de tabel van dat gas moeten kunnen aflezen.
Zit er onder de behuizing van de buitenunit geen aansluiting van de lage drukleiding. Hoe heb je indertijd het systeem gevuld, bij auto's doe je in ieder geval via de lagedruk leiding.
Ik zou als het mijn airco was heel graag de druk in beide leidingen willen zijn en wat de naald van de manometer doet tijdens het aan en uitgaan van de compressor etc.

Succes
 

Carloderckx

  • #30
Hallo,

Er zat teweinig koudemiddel in naar mijn idee, lekkage dus

Ik heb gewoon een andere unit gekocht van een kennis van me en deze ga ik morgen installeren. Ik vermoed dat er een lekkage heeft gezeten in de pers leiding en aangezien dit en het nieuw afvullen duurder was als een andere unit heb ik voor het 2e gekozen. De oude set ga ik testen zodat ik weet wat er mee is en dan zien we wel wat we er mee doen.

Morgenavond weer lekker koel

Carlo
 

Chathanky

  • #31
Als het al niet vanzelf koeler wordt. :mrgreen:
Wel de oude unit netjes aftappen he. :lol:
 

Carloderckx

  • #32
Jazeker, heb hem met een metersetje en een pomp in een fles gedaan. Als we allemaal "Pssst" gaan doen gaan we echt airco's nodig hebben :P

Carlo
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu