Slot werkt niet

Soepkipp

  • #1
Beste iedereen,

Inmiddels ben ik radeloos. Heb 2 weken geleden mijn nieuwe woning opgeleverd gekregen. Van het weekend probeerde ik de achterdeur te openen en helaas draaide de sleutel een kwart slag rond en er zat daarna verder geen enkele beweging meer in en sleutel brak af. Uiteindelijk de cilinder uitgeboord en nieuwe cilinder besteld. Omdat ik toch al van plan was om in de buitendeuren nieuwe cilinders te plaatsen, direct maar nieuwe cilinder besteld en die heb ik er gisteren in gezet. Vandaag hetzelfde probleem; sleutel draait een kwart rond en zit geen beweging meer in. Omdat ik de cilinder heel wilde laten heb ik de slijptol op het slot zelf gezet en uiteindelijk de cilinder er heelhuids uitgekregen. Vanmiddag nieuwe sloten gekocht en je raad het al, probeerde ik net wederom de achterdeur te openen en er gebeurd weer precies hetzelfde. Sleutel krijg ik er niet meer uit, en er zit haast geen beweging meer in. Waar kan dit aan liggen? Kan het misschien liggen dat er in het verleden al te veel hout is weggehaald rondom het slot en dat het slot er wellicht wat te los in zit zodat het misschien een paar mm speling heeft? Hoe kan ik dit nu het beste oplossen?

Bedankt alvast!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Deed het slot het wel met de deur open?
 

Soepkipp

  • #3
Het slot deed het zowel met deur open en dicht..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Probeer of de schroef aan de voorkant van het slot aangedraaid is, als de cilinder los zit kan de meenemer moeilijk gaan doen.
Kijk ook even in het slotgat of er geen splinters uit steken die zich ergens tussen wurmen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Wat zegt de aannemer? Je hebt gewoon garantie hierop.
 

Soepkipp

  • #6
Schroef cilinder is heel goed aangedraaid en zie verder geen splinters. Is het een optie om het complete slot eruit te zagen en een nieuwe stuk hout er in te plaatsen of is dat constructief heel slecht voor de deur. Wil namelijk het slot en cilinder sparen.

Wat betreft de garantie, het was een bestaande woning..
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
Draai de schroeven van het schild eens los, die kunnen het slot afklemmen.

Stuk uit de deur zagen gaat niet werken.

Foto's van het oude slot?

Je schrijft in je eerste bericht: . Heb 2 weken geleden mijn nieuwe woning opgeleverd gekregen.
Dan was het wel garantie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu