(Slimme) vervanger voor Honeywell-thermostaat DT90A?

MichelC2

 • #1
Beste,

Momenteel bezit ik een Honeywell-thermostaat DT90A. Doordat die sporadisch uitvalt, moet deze vervangen worden. Hierbij kijk ik uit naar een slimme(re) opvolger (met mogelijkheid voor dag/uur-regelingen en later check via app).
Kan u mij raad geven welke thermostaat hiervoor in aanmerking komt? (Hangt in de woonkamer, in de keuken/(slaap)kamers hangen klassieke radiatoren met gewone draaiknoppen.)
Opmerkingen bij de keuze:
- De thermostaat bevindt zich in een appartement (beton!). Daarbij kan ik niet in de technische kelderruimte bij de stookketel (geen idee dus welk merk of type stookketel de CV van warm water voorziet, iedere bewoner heeft een afzonderlijke schakelklep & meter). In het appartement komen dus gewoon 2 draadjes uit de muur waarmee ik het moet doen.
- Momenteel is er nog geen WiFi. Knoppen of een touchscreen op de thermostaat om deze te configureren en te bedienen zijn bijgevolg nodig. Van zodra er WiFi is, had ik graag sturing via een app gebruikt.
- De huidige DT90A werkt op batterijen. Er is momenteel geen stopcontact in de buurt, maar kan voorzien worden indien nodig.
- Veel merken werken met een ketelmodule. Geen idee of die nu ergens hangt (voor de DT90A). Kan ik die aan de 2 draden in het appartement hangen (en dan doorschakelen naar de thermostaat die ik ernaast hang)? Kan ik voorlopig de 2 draden overbruggen met een gewone aan/uit-schakelaar om tijdelijk voor verwarming te zorgen?

Alvast bedankt voor de info.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Kijk eens wat er zit bij de 'schakelklep en meter' meestal zit daar een voeding voor de klep en thermostaat.
   

  AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  De DT-90A heeft een schakelcontact, geen ketelmodule nodig. Als de DT-90A is aangesloten via het maakcontact (A en B aangesloten) dan kan elke aan/uit thermostaat voldoen, zo eenvoudig of ingewikkeld als je het hebben wilt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu