Slimme thermostaat plaatsen op stadsverwarming unit

NiMu83

 • #1
Goedendag!

Ik wil onze huidige aan/uit kamerthermostaat vervangen door een slimme thermostaat zodat ik deze draadloos kan besturen wanneer ik bijvoorbeeld nog niet thuis ben.

Ik heb op dit moment een Danfoss RET-B kamerthermostaat waarbij er een 2 aderige draad loopt naar de meterkast. Hier staat 230V op. Aangekomen in de meterkast wordt deze van spanning voorzien en wordt het doorgelust naar een stopcontact waar de stekker in zit van de Heimeier thermische servomotor. Wanneer de thermostaat niet aan slaat, staat er geen stroom op het stopcontact en heeft de Heimeier geen stroom. De aanvoer van stadswarmte stopt dan.
Schakelt de thermostaat in, dan wordt er stroom gezet op het stopcontact en gaat de flow voor stadswarmte lopen.

Nu wil ik graag de Honeywell Lyric T6 gebruiken i.p.v de Danfoss thermostaat. Na diverse fora gelezen te hebben en wat youtube filmpjes, snap ik nog niet hoe ik het extra kastje van de Honeywell Lyric T6 kan aansluiten.

Heeft iemand wellicht een suggestie zodat ik de nieuwe thermostaat kan aanschaffen en installeren? Dank alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Op de aansluitbox van de lyric de nu bestaande thermostaat kabel aansluiten op de aan uit contacten, de oude kabel naar de thermostaat doorknippen. Op de kabel die nu nog loopt van de thermostaat naar t doorgeknipte stuk sluit u de lyric aan
   

  NiMu83

  • #3
  Dank je voor je antwoord. Ik snap het nog niet helemaal. De 2 kabels die nu vanaf de thermostaat lopen in de muur naar de meterkast wordt daar via 2 lasdoppen gekoppeld aan bestaande elektra zodat het spanning krijgt. Dan loopt er een andere kabel naar het stopcontact die ook weer gekoppeld zijn via die lasdoppen en 1 extra lasdop.

  De Lyric zelf moet natuurlijk gewoon op de plek komen waar nu de huidige thermostaat hangt. De andere kant van de kabel moet natuurlijk verbonden worden met de Lyric aansluitbox. Dan moet de aansluitbox nog van stroom worden voorzien en moet het stopcontact ook nog ermee worden verbonden waar de stekker van de Heimeier in zit.

  Ik weet ook niet zo goed waar ik het moet doorknippen volgens jou. Hopelijk lukt het om het nog iets gespecificeerder te beschrijven. Indien een foto gewenst is dan kan ik dat ook nog even maken.
   

  NiMu83

  • #4
  Hoi Marc (of anderen), hopelijk lukt het om nog even het e.e.a. te verduidelijken zodat ik aan de gang kan :)
   

  Screech

  Specialist Verwarming
  • #5
  De ketelmodule moet met a en b worden aangesloten op de bedrading van de huidige kamerthermostaat. Tevens moet er een 220v stekker aan die in het stopcontact gaat. De lyric zelf is een 24v apparaat. Deze krijgt zijn 24v van de ketelmodule.

  Zie plaatje a en e van de installatiehandleing.
  Je moet wel enige kennis van je installatie hebben wil je dit goed doen.

  Bovenstaande kan je in de stadskast uitvoeren, echter zal er dan een thermostaatdraad getrokken moeten worden naar de woonkamer.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu