Sleutel draait niet meer in het slot

tweelinkerhanden11

  • #1
Beste klussers,

Het slot van de tuindeur gaat niet meer open. Ik kan de sleutel er volledig insteken aan beide kanten maar het draaien hiervan lukt niet meer, merk wel dat het cilinder licht wiebelt als ik naar links of rechts draai.
Ik heb de sleutel schoongemaakt en wd40 op gespoten en op die manier beide kanten van het cilinderslot ingevet maar ook dit heeft niet geholpen.
De sleutel zelf ziet er goed uit en lijkt niet beschadigd te zijn of krom te staan. Ik heb begrepen dat dit probleem al meer dan een jaar speelt en dit probleem begonnen was nadat er iemand over het slot heeft geverfd en hiermee het cilinder ook heeft meegenomen ( alleen aan de binnenzijde van de deur).

Hebben jullie ideeen hoe ik dit kan oplossen, of op welke manier ik het slot alsnog open kan krijgen of kan vervangen?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Sleutel vele malen in en uit de cilinder steken/halen en telkens weer nieuwe WD40 in de cilinder spuiten.
Waarschijnlijk zit 1 van de palletjes binnen in de cilinder vast en werkt de cilinder daarom niet.
Door de sleutel vele malen in en uit de cilinder te halen wil zo'n palletje wel eens losschieten waarna je de cilinder weer kunt gebruiken.
Daarna wel de cilinder smeren met slotenolie aangezien WD40 niet echt geschikt is al slotenolie.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
soms moet je de deur even een stukje optillen op beter in de sponning duwen als de deur krom is.
als de schoot klemt kan dat ook de oorzaak zijn.
 

tweelinkerhanden11

  • #4
Bedankt voor de snelle reacties!

Ik heb geprobeerd om de sleutel meerdere keren in en uit het cilinder te halen en ook links en rechts te wikken maar dit heeft helaas niet geholpen. Er zijn wel wat roestvlekken op de sleutel, en ik heb dit schoongemaakt zover ik kan. Maar verder lijkt de staat van de sleutel goed te zijn.

Even ter info het slot staat (gelukkig) vast zonder dat het slot opengedraaid is. De deur kiept dus wel open en dicht alleen het op slot zetten lukt niet meer.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
oke maar dan kan je de cilinder ook even los schroeven en wat heen en weer bewegen in het slot om te kijken of er dan wel beweging in komt
 

tweelinkerhanden11

  • #6
@Boertje125 Het is gelukt!! het is alweer een tijd geleden maar met nieuwe moed was ik er vandaag aan begonnen en na het opnieuw lezen van jouw comment heb ik er alles vanaf geschroefd en kon de cilinder er volgens uit krijgen na wat heen en weer bewegen.

Heel erg bedankt!
 
  • Like
Waarderingen: Boertje125

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu