Cilinder blokkeert - sleutel draait 120 graden

Perjan

  • #1
Hallo,

Toen ik gisteren mijn voordeur van het nachtslot draaide, blokkeerde de cilinder plotseling. Gelukkig was de deur van het nachtslot. Van binneuit kan ik de deur met de klink gewoon openen.

De sleutel zit nog in het slot en kan ongeveer 120 graden draaien. Blijkbaar blokkeert er iets in de binnenkant van het slot.

Hoe los ik dit het beste op? Cilinder eruit breken en hopen dat ik hem er dan uit kan krijgen, vervolgens het slot eruit en kijken wat er aan de binnenkant aan de hand is? Of is er een ideetje waarbij de cilinder het overleeft?

Als de cilinder toch moet overlijden, zijn er dan cilinders te krijgen voor dezelfde sleutel? Ik heb op alle deuren dezelfde sleutel en dat vind ik erg gemakkelijk.

Wie heeft goede tips?

groet,

Perjan
 

Fiesiekus

  • #2
Cilinder niet breken maar demonteren. Aan de zijkant van het slot de bout losdraaien waarmee de ciinder geborgd zit en dan met beleid de cilinder (met sleutel erin) verwijderen.

Dan verder kijken.
 

Perjan

  • #3
Omdat de sleutel niet goed kan staan vanwege de blokkade, kan ik de cilinder er ook niet uithalen. Het palletje in het midden staat dan niet recht
 

Perjan

  • #4
Ik heb de cilinder toch maar gesloopt, omdat ik niet het idee had dat het zou lukken. Met twee baco's gaat dat trouwens erg makkelijk om hem te breken (niet draaien, zoals ik hier en daar gelezen heb).

Hierna kon ik de cilinder verwijderen en vervolgens het (driepunts) slot verwijderen.
Het bleek dat één van de tandjes van een tandwieltje in het slot was afgebroken. Ik heb het tandwieltje gedraaid ten opzichte van de overige tandwieltjes, waardoor het missende tandje niet meer "gebruikt" wordt. (het tandwieltje draait nooit een volledige ronde).

Ik ben inmiddels een cilinder aan het regelen waar de oude sleutel op past.

Groet,

Perjan
 

Fiesiekus

  • #5
HAndig opgelost, succes ermee. Maar als je de bahco's niet draait, hoe breek je het slot dan wel?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu