Sleutel vast in cylinderslot (**), draait niet door

Knuppelhout

  • #1
Vanmorgen bij vertrekken de deur (aan de tuinkant) van binnen open gedraaid met sleutel, ging wat stroever dan normaal. ik wil de sleutel er uit halen en dat lukt niet. hij draait wel maar alleen in het laatste stukje als het ware, dus vanaf het punt dat hij van slot af is en daar voorbij. Richting "op slot" lukt niet. Hij komt zelfs niet tot aan het neutrale punt (0 gr) waarop je de sleutel eruit kunt trekken. En daar zit het probleem dus nu, ik heb de armaturen losgemaakt, siliconenspray gebruikt maar helaas...
de hele cylinder krijg ik er niet uit omdat ik niet tot 1/8e kan doordraaien, en omdat de sleutel er op zit kan ik een kant vh armatuur er niet af krijgen, de sleutel zit dwars dus.
Mij lijkt alsof de cilinder van binnen (half) gebroken is, of misschien is hij verschoven waardoor het palletje de slotpin niet meer bedient... zou allemaal geen ramp zijn, ware het niet dat die sleutel er nog steeds op staat. Nou zit hij wel op slot met een oplegslot maar toch, ideaal is het niet! iemand een idee wat nu te doen?
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Je kan het eens proberen door een schuurmachine tegen de sleutel te houden, door het trillen, heb je kans dat het palletje weer goed valt.

succes.
boudewijn
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Spuit wat wd40 in het slot, langs de sleutel en probeer na een uurtje de sleutel eruit te krijgen.
Wat rammelen met de deur of er met de vuist op slaan bij het slot kan ook helpen als de cilinder niet meer vast zit met de schroef in de voorplaat van het slot.
 

Knuppelhout

  • #4
Opgelost dmv de bulgaarse methode. Er was een palletje in het slot afgebroken. zou niet moeten kunnen bij een 2 sterren slot van M&C na zo'n korte tijd. ik ben alleen bang dat ik de bon niet meer heb. iemand ervaring met het nabestellen/garantieclaim van zoiets?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Neem even contact met de leverancier op zou ik zeggen
 

Hatsaflats

  • #6
Had zojuist hetzelfde probleem.

En de schuurmachine methode werkte. Ik heb het slot er uit en dit is dus niet kapot of beschadigd of zo.

Is het nu noodzaak om een nieuw slot te kopen?
Of is goed smeren voldoende?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Ga even met het slot naar een slotenmaker, hij kan snel beoordelen of het slot nog goed is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu